(COVID) Info Sportprogramma

Op deze pagina vind je een overzicht van alle huidige sportmogelijkheden en onze Covid-richtlijnen.

Update 21 april: Vanaf 28 april zal de avondklok vervallen en is sporten tot 23u00 mogelijk zijn.

 


- Outdoor Workouts                                  - SSC Sports Café                   - Zwembad 
- Info (online) sportprogramma          - Fitness                                        - Studentensportverenigingen
- Ik ben positief getest                              - Tennis/Beachveld                - Golf
- Cursussen                                                      - Fit@Home                                - Veelgestelde vragen 

  

Cursussen

 Maandag 19 april gaan de inschrijvingen voor de cursussen in kwartiel vier om 19:00 open! Ondanks dat we nog niet alles mogen, bieden we zes diverse cursussen aan:

1. Back support ONLINE
2. Ballet Barre workout ONLINE
3. Pranayama (breathing) course ONLINE
4. Running basic & basic + ON CAMPUS
- Deze cursussen zijn alleen mogelijk voor personen tot 27 jaar oud vanwege de maatregelen van de overheid.
5. Tennis cursus basic & basic + ON CAMPUS
- Deze cursussen zijn alleen mogelijk voor personen tot 27 jaar oud vanwege de maatregelen van de overheid.
6. Sleep well, Feel fit ONLINE 

 Voor meer informatie of vragen kun je mailen naar ssccursus@tue.nl

 

Fit@Home: Online lessen | Fit Break Club | Spreekuren

 
Omdat groepslessen voorlopig niet mogelijk zijn, bieden we als alternatief ons gevarieerde Fit@Home programma!

Online lessen
Cardio Core, Zumba, Pilates, Core Stability, Stretch en veel meer. We bieden ook iedere week een Masterclass aan! Met onze Online lessen blijf je prima in vorm! Log in op onze website, ga naar 'Reserveringen' -> 'Fit@Home Lessons' en kies voor de locatie 'SSC YouTube' of 'SSC Skype'. Tien minuten voor de les begint ontvang je per e-mail de link naar de YouTube video! Bekijk hieronder een overzicht van de online groepslessen!

Fit Breaks
Je vergeet nooit meer een pauze te nemen met onze Fit Breaks. Frisse energie, je spieren rekken en een beetje socializen; met onze 15 minuten Fit Break op MS Teams krijg je de pauze die je nodig hebt! Samen met een professionele instructeur doe je rek- en strekoefeningen en kun je gezellig met andere studenten en medewerkers bewegen via MS Teams! Je kunt de oefeningen in je gewone kleding doen. 

Deelnemen
Je kunt je via de website inschrijven, maar makkelijker is om lid te worden van onze Fit Break Club! Je ontvangt dan automatisch de uitnodiging voor alle Fit Breaks een week vooruit in je Outlook agenda. Handig! Stuur een mailtje naar m.c.grunewald@tue.nl en je bent lid! Kijk hier voor een impressie van onze Fit Breaks.

Spreekuren

 • Fitness Advies: Heb je hulp nodig bij het samenstellen van een persoonlijk Fitness schema of wil je tips krijgen hoe je thuis goed kan sporten, schrijf je dan in voor het online Fitness advies! 
 • Food Coach: De voedingsadviezen vinden online plaats. Dit spreekuur boek je niet via de website, maar door een mail te sturen naar sscfoodcoach@tue.nl met daarin: je vragen, 1-3 dagen voedingsdagboek en de dagen & tijden waarop een 30 minuten afspraak kan plaatsvinden. Food Coach Yvonne zal je dan zo spoedig mogelijk een meeting request sturen voor een consult via MS Teams.
 • Fysio Advies: De fysio adviezen kunnen zowel online als offline plaatsvinden. Wanneer je een reservering hebt gemaakt, stuur dan een mail naar r.trca@tue.nl met je klachten, vragen, of je het advies online of offline wilt en je MS Teams of Skype Business naam. Gelieve een grote handdoek mee te nemen bij een offline consult.

Kun je niet aanwezig zijn op je gereserveerde tijd? Annuleer dan je inschrijving om een andere sportkaarthouder de mogelijkheid te bieden deel te nemen! #nomorenoshows

Outdoor Workouts
Eindelijk kunnen we weer samen trainen...maar wel zelfstandig! Vanaf maandag starten we met 'Outdoor Workouts' zoals Core, BBB, Cardio Core en HIIT op ons Hockeyveld Water. Het werkt op de volgende manier:

1. Voorafgaand aan de workout kun je ter voorbereiding alvast de oefeningen bekijken op ons YouTube kanaal, playlist 'Outdoor Workouts'. 
2. Op het Hockeyveld Water voer je de workout in je eentje uit, maar wel in het bijzijn van twintig anderen, allemaal op minimaal 1,5 meter afstand van elkaar. Is het niet leuk om weer eens wat andere mensen te zien?
3. Onze instructeur geeft geen les, maar je kunt wel bij hem/haar terecht voor vragen en tips, om er zeker van te zijn dat je de oefeningen goed uitvoert. En geloof ons, ze zijn zo blij om jullie weer te zien!

Wij zorgen voor de juisten materialen en dat de workout binnen de Covid-maatregelen zal plaatsvinden. Het enige wat je hoeft te doen is je aan te melden via onze website: lesrooster ----> Hockeyveld Water. Je kunt 2 uitstaande reserveringen voor de komende14 dagen hebben. Tot snel! 
 

Fitness
Indoor fitness is momenteel niet mogelijk, we bieden echter wel Outdoor Fitness aan. Onze outdoor mogelijkheden zijn opgedeeld in twee onderdelen: vrij trainen en thema uren. 

Vrij trainen 
Tijdens de vrije trainings uren zijn er verschillende mogelijkheden die je kunt reserveren:
1. Playground Open: tijdens deze vrije training kun je met verschillende materialen je eigen oefeningen doen op onze Playground. 
2. Calisthenics Open: maak gebruik van het outdoor Calisthenics rek om oefeningen te doen. 
3. Synrgy Open: maak gebruik van het outdoor Synrgy rek om oefeningen te doen. 
4. Workout Run Open: neem deel aan een workout run over de buitenaccomodatie. Bij de start krijg je een kaart mee met de keuze uit Cardio of Strength oefeningen. Per onderdeel hangt een kaart waar de oefeningen uitgelegd staan. 

Reserveren
Log in -> Ga naar reserveren -> Kies voor 'Outdoor Fitness' -> Selecteer jouw vrije training optie bij locatie en reserveer!

In onderstaande bestanden vind je een meer informatie over de vrije trainingen. 

Wil je voor een bepaalde fitnessactiviteit advies hebben of een persoonlijk Fitness schema hebben? Reserveer dan een Fitness Advies onder 'Consultation hours'.

Thema uren
Van maandag- tot en met donderdagavond bieden we de volgende Fitness thema uren aan:
1. Calisthenic hour: Calisthenics is een vorm van lichaamsbeweging die bestaat uit een verscheidenheid van bewegingen waarmee grote spiergroepen worden getraind (grove motorische bewegingen), zoals lopen, staan, grijpen, duwen, enz. Deze oefeningen worden vaak ritmisch en met minimale apparatuur uitgevoerd (oefeningen met lichaamsgewicht).
2. TRX/Kettlebell mix hour: Dynamische mix van lichaamsgewicht-, kracht- en intervaltraining om je lichaam tot het uiterste te drijven.
3. Urban Cross hour: Tijdens deze les verbeter je je uithoudingsvermogen, kracht, krachtuithoudingsvermogen en je techniek van complexe oefeningen.

Tijdens deze uren krijg je op voorhand oefeningen van een Fitness instructeur, die je vervolgens zelf gaat uitvoeren. De instructeur loopt rond om te observeren en corrigeren waar nodig. Alles wordt gedaan binnen de corona regels van de overheid. 

Reserveren
Log in -> Ga naar reserveren -> Kies voor 'Class Schedule' -> Selecteer 'Playground' als locatie -> Reserveer je favorite thema uur. 
 

Tennis / Beachveld

Tennis
Het reserveren van de tennisbaan is verplicht. Log in op onze website en ga naar 'reserveren'.

 • Reserveer enkel een tennisbaan als je zeker weet dat je gaat tennissen.
 • Maak één reservering als tennisduo. Bij het reserveren dien je minstens één mailadres in te vullen van een medespeler. Dit moet het mailadres zijn dat bekend is bij het SSC.
 • Vanaf dinsdag 16 maart kunnen ook sportkaarthouders van 27 jaar en ouder weer dubbelen.
 • Tennissen met een niet-sportkaarthouders is niet toegestaan. Mocht dit voorkomen, dan dien je de baan te verlaten en kun je niet meer reserveren. 
 • Mocht je door omstandigheden toch niet kunnen tennissen, annuleer dan je reservering, zodat iemand anders je plek kan innemen.

Beachveld
Het reserveren van het beachveld is verplicht. Log in op onze website en ga naar 'reserveren'.

 • Je kunt het beachveld reserveren met 1 tot 3 andere personen. Bij het reserveren dien je de mailadressen van je medespelers in te vullen. Dit moet het mailadres zijn dat bekend is bij het SSC. 
 • Een reservering met niet-sportkaarthouders is niet toegestaan. Mocht dit voorkomen, dan dien je het beachveld te verlaten en kun je niet meer reserveren. 
 • Mocht je door omstandigheden niet meer kunnen opdagen, annuleer dan je reservering, zodat iemand anders je plek kan innemen. 

Studentensportverenigingen
Studentensportverenigingen mogen in teamverband weer trainen. Contacteer het bestuur van jouw vereniging om te zien of voor jou de trainingen weer beginnen. Wil je lid worden van een studentensportvereniging? Een overzicht van alle studentensportverenigingen vind je hier: 38 studentensportverenigingen.
 

Golf
Het gebruik van de Golfbaan blijft mogelijk. Afslaan enkel individueel op de driving range en met max vier personen in een flight.
Voor zowel het afslaan op de driving range, als een rondje 9 holes lopen dient vooraf telefonisch gereserveerd te worden. Bij voorkeur tussen 09u30 -10u30 en 13u30 - 14u30: 040 245 9551. Het protocol en andere info zijn te vinden op www.golfcentrumeindhoven.nl.
 

SSC Sport Café

 

 

Het SSC Sport Café is geopend voor Take Away. Hier verkrijg je diverse dranken en etenswaren. Take Away is geopend op van maandag tot en met vrijdag tussen 10:00 en 17:00 & op zaterdag van 08:30 tot 14:00. Vanaf 28 april gaat het terras van het Sport Café open tussen 12:00 en 18:00. Hier kun je met 2 personen plaatsnemen op een aangewezen plek. Aanmelden kan op locatie. 

 

Zwembad

 

 

Het zwembad is vanaf 16 maart open voor kinderzwemmen. Voor alle andere activiteiten is het zwembad tot nader bericht gesloten.
 

Ik ben positief getest, wat moet ik doen?

 

 


Heb je onlangs bij ons gesport en kreeg je vlak erna een positieve uitslag krijgt van je coronatest? Dan vragen wij je dit bij ons te melden. Bij een positieve uitslag kun je een mail sturen naar sciinfo@tue.nl. Vermeld daarbij graag welke groepsles of faciliteit je bezocht hebt in de twee dagen voor je klachten kreeg. Op die manier kunnen we andere sportkaarthouders op de hoogte stellen die hier ook aanwezig waren. 
 

Veelgestelde vragen
Hier een overzicht van de meest gestelde vragen:

 1. Welke indoor faciliteiten zijn open voor (vrije) sport? Antwoord: Momenteel zijn al onze binnenfaciliteiten gesloten.
 2. Moet ik reserveren voor (online) lessen en faciliteiten: Antwoord: Ja, alles gaat op reservering.
 3. Zijn de kleedkamers open? Antwoord: Kleedkamers zijn momenteel gesloten. Graag thuis omkleden.
 4. Kunnen de toiletten gebruikt worden? Antwoord: Alle toiletten zijn momenteel gesloten. 
 5. Zijn de kluisjes beschikbaar? Antwoord: Het SSC is momenteel gesloten. 
 6. Geven jullie online lessen geven? Antwoord: Ja, het Fit@Home programma is beschikbaar op ons YouTube kanaaldus je kunt altijd een les terugkijken en volgen! Je dient je wel in te schrijven voor de online lessen. 
 7. Zijn de tennisbanen open? Antwoord: Ja, tennissen is mogelijk. Vanaf dinsdag 16 maart kunnen ook sportkaarthouders van 27 jaar en ouder weer dubbelen. Het is niet toegestaan om te tennissen met een niet-sportkaarthouder. Alle deelnemers dienen in het bezit zijn van een sportkaart. 
 8. Kan ik rackets en ballen huren? Antwoord: Nee, rackets en ballen huren is momenteel niet mogelijk. 
 9. Kan ik een sportkaart kopen? Antwoord: Ja, je kunt nog gewoon lid worden van het SSC: meer info.
 10. Kan ik enkel met PIN betalen of ook met cash? Antwoord: Je kunt enkel met de pin betalen. 
 11. Kan ik nog een voedings- , fitness- of fysio advies reserveren? Antwoord: Ja, de voeding-, fitness- en fysio adviezen blijven online doorgaan. Fysio advies is ook op locatie mogelijk. 
 12. Hoe gaat het SSC de maanden dat het gesloten is geweest compenseren? Antwoord: hier gaan we nog een beslissing in nemen; dit hangt onder meer ook af van de duur de lockdown. We hopen snel met een antwoord te komen, dank voor je geduld.

  In alle gevallen volgen wij de richtlijnen van het RIVM en andere overheidsorganisaties.

Contact

Openingstijden SSC 
Maandag t/m vrijdag: 07u00 - 00u00 (sporten tot 23u00)
Zaterdag: 08u30 - 21u00
Zondag: 09u00 - 17u00

 • Algemene contactgegevens

 • Bezoekadres

  Studentensportcentrum Eindhoven
  Het Eeuwsel
  Eindhoven
  Nederland
 • Postadres

  Studentensportcentrum Eindhoven
  O.L. Vrouwestraat 1
  5612 AW Eindhoven
  Nederland

Links