(COVID) Info Sportprogramma

Op deze pagina vind je een overzicht van alle huidige sportmogelijkheden en onze Covid-richtlijnen.

Update 2 juni: Vanaf 7 juni kan er meer binnen gesport worden. De groepslessen zullen weer binnen plaatsvinden en er is meer mogelijkheid tot vrije sport (reserveren blijft verplicht). 

 


- Algemeen                  - Tennis                 - Positief getest
- Groepslessen         - Sport Café        - FAQ
- Fitness                        - SSV's                
- Zwembad                 - Golf            

  

Squash | Materiaal verhuur | Fit Break Club | Spreekuren

 

 


Squash
Vanaf 7 juni is het weer mogelijk om een squashbaan te reserveren! 

Materiaal verhuur
Materialen zoals rackets en ballen kunnen worden geleend bij de infobalie. Rackets lenen kost E1,50. Je levert je sportkaart in bij de balie ter borg en kunt vervolgens zelf uit de bak naast de balie je materiaal desinfecteren en meenemen. 

Fit Breaks
Je vergeet nooit meer een pauze te nemen met onze Fit Breaks. Frisse energie, je spieren rekken en een beetje socializen; met onze 15 minuten Fit Break op MS Teams krijg je de pauze die je nodig hebt! Samen met een professionele instructeur doe je rek- en strekoefeningen en kun je gezellig met andere studenten en medewerkers bewegen via MS Teams! Je kunt de oefeningen in je gewone kleding doen. 

Deelnemen
Je kunt je via de website inschrijven, maar makkelijker is om lid te worden van onze Fit Break Club! Je ontvangt dan automatisch de uitnodiging voor alle Fit Breaks een week vooruit in je Outlook agenda. Handig! Stuur een mailtje naar m.c.grunewald@tue.nl en je bent lid! Kijk hier voor een impressie van onze Fit Breaks.

Spreekuren

 • Fitness Advies: Heb je hulp nodig bij het samenstellen van een persoonlijk Fitness schema of wil je tips krijgen hoe je thuis goed kan sporten, schrijf je dan in voor het online Fitness advies! 
 • Food Coach: De voedingsadviezen vinden online plaats. Onze voedingscoach stuurt jou vervolgens een mail met meer informatie en een link naar de MS Teams meeting. 
 • Fysio Advies: De fysio adviezen kunnen zowel online als offline plaatsvinden. Wanneer je een reservering hebt gemaakt, stuur dan een mail naar r.trca@tue.nl met je klachten, vragen, of je het advies online of offline wilt en je MS Teams of Skype Business naam. Gelieve een grote handdoek mee te nemen bij een offline consult.

Adviezen reserveer je door in te loggen op onze website. Klik vervolgens op reserveren -> consultation hours -> kies het spreekuur waar je een advies voor wilt plannen. 

Kun je niet aanwezig zijn op je gereserveerde tijd? Annuleer dan je inschrijving om een andere sportkaarthouder de mogelijkheid te bieden deel te nemen! #nomorenoshows
 

Groepslessen | Fit@Home
Vanaf 7 juni vinden onze groeplessen ook weer binnen!

Groepsles mogelijkheden
Indoor:

 • Alle groepslessen gaan naar binnen!

Outdoor:

 • Enkel BootCampus blijft buiten plaatsvinden. 

Online:

 • Van maandag tot en met donderdag zullen er elke ochtend 2 online lessen plaatsvinden. 

Materialen
Neem zelf water en een handdoek mee naar de les. Materialen zoals een matje en gewichten zijn aanwezig op het SSC. Je bent altijd vrij om je eigen matje mee te nemen. 

Reserveren
Reserveren kan online via onze website. Log in, ga naar reserveren en kies voor 'Class Schedule'. Je mag twee uitstaande reserveringen hebben op 14 dagen. Zodra je reservering is afgelopen, kun je weer een nieuwe reservering maken. 
 

Fitness
Fitness mogelijkheden
Indoor: 

 • Fitness 1&2: Fitnessruimte 1 richt zich op het verbeteren van je kracht. Wil je naast je uithoudingsvermogen ook je krachtconditie trainen? Dan ben je op je plek in Fitnessruimte 2.
 • Fitness 3: Fitnessruimte 3 richt zich op het trainen van je uithoudingsvermogen, kracht, mobiliteit en andere facetten van de Fitness.

Outdoor:

 • Playground Open
 • Synrgy Open
 • Calisthenics Open
 • Thema uren: TRX/Kettlebell mix + Urban Cross training + Calisthenics training

Hoe vaak kan ik fitnessen? 

Je kunt max drie uitstaande outdoor fitnessreserveringen hebben en max drie uitstaande binnen fitnessreserveringen hebben (Fitness 1&2 en/of Fitness 3) in een tijdsperiode van zeven dagen. Als je reservering verlopen is, kan je pas de volgende dag je reserveringen aanvullen tot drie.

No More No Show
Heb je gereserveerd, kom dan ook daadwerkelijk sporten! Voor zowel de indoor als outdoor fitness is het belangrijk dat je jezelf op aanwezig zet. Kom je niet opdagen voor je reservering of annuleer je te laat, dan ontvang je een 'No Show waarschuwing'. Bij een derde waarschuwing, blokkeren we je sportkaart voor twee weken en kun je geen nieuwe reserveringen maken. Voor de buitenaccomodaties is het noodzakelijk dat je de 'SSCE Access' app op je telefoon gedownload hebt. Met de app scan je de QR code bij de betreffende buitenfaciliteit en zet je jezelf op die manier op aanwezig. Voor de binnenfaciliteiten geldt dat je je sportkaart bij de ingang moet scannen. Meer info en de parameters kun je hier vinden. 

Toch niet sporten? 
Annuleer dan je reservering.om een andere sportkaarthouder de mogelijkheid te bieden om te komen sporten! 

Veiligheidsprotocol | Fitnessmaterialen

 • Houd 1,5 meter afstand
 • Desinfecteer altijd de materialen na gebruik
 • Blijf thuis als je ziektesymptomen hebt
 • De normale fitnessregels blijven ook van kracht: schone binnenschoenen dragen en altijd een handdoek gebruiken (indoor).

Wil je voor een bepaalde fitnessactiviteit advies hebben of een persoonlijk Fitness schema hebben? Reserveer dan een Fitness Advies onder 'Consultation hours'.

Zwembad

 

 

Van maandag tot en met zondag kun je gebruik maken van de vrije zwemuren, natuurlijk wel op reservering. Niet komen opdagen, te laat komen opdagen of niet op tijd annuleren kan een No Show veroorzaken. 

Looproute
Je komt binnen en verlaat het pand via de hoofdingang, scan bij binnenkomst altijd je sportkaart! Omkleden bij binnenkomst kan op de tribune, zorg dus dat je vooraf al omgekleed bent. Afspoelen voor het zwemmen en douchen na het zwemmen is toegestaan. Bij vertrek mag de kleedkamer van het zwembad gebruikt worden. 

Van 10 tot 17 juli zal het vrij zwemmen beperkt mogelijk zijn door de aanloop naar werkzaamheden. Het zwembad is van 17 juli tot en met 22 augustus 2021 gesloten vanwege onderhoudswerkzaamheden. 
 

Cursussen

 Op maandag 21 juni 2021 openen om 19:00 de inschrijvingen van de zomercursussen. Deze cursussen zullen dan starten per 5 juli. Meer informatie over de cursussen volgt snel. 

 Voor meer informatie of vragen kun je mailen naar ssccursus@tue.nl

 

Tennis | Beachveld

Tennis
Het reserveren van de tennisbaan is verplicht. Log in op onze website en ga naar 'reserveren'.

 • Reserveer enkel een tennisbaan als je zeker weet dat je gaat tennissen.
 • Maak één reservering als tennisduo. Bij het reserveren dien je minstens één mailadres in te vullen van een medespeler. Dit moet het mailadres zijn dat bekend is bij het SSC.
 • Vanaf dinsdag 16 maart kunnen ook sportkaarthouders van 27 jaar en ouder weer dubbelen.
 • Tennissen met een niet-sportkaarthouders is niet toegestaan. Mocht dit voorkomen, dan dien je de baan te verlaten en kun je niet meer reserveren. 
 • Mocht je door omstandigheden toch niet kunnen tennissen, annuleer dan je reservering, zodat iemand anders je plek kan innemen.

Beachveld
Het reserveren van het beachveld is verplicht. Log in op onze website en ga naar 'reserveren'.

 • Je kunt het beachveld reserveren met 1 tot 3 andere personen. Bij het reserveren dien je de mailadressen van je medespelers in te vullen. Dit moet het mailadres zijn dat bekend is bij het SSC. 
 • Een reservering met niet-sportkaarthouders is niet toegestaan. Mocht dit voorkomen, dan dien je het beachveld te verlaten en kun je niet meer reserveren. 
 • Mocht je door omstandigheden niet meer kunnen opdagen, annuleer dan je reservering, zodat iemand anders je plek kan innemen. 

NoMoreNoShow
Vergeet niet jezelf aan te melden voor je reservering om een No Show te vermijden. Download de 'SSCE Access' app op je telefoon en scan de QR code bij de locatie. Op deze manier ben je aangemeld voor je reservering. Kun je niet komen? Annuleer je reservering dan minstens 1,5 uur vantevoren. 
 

SSC Sport Café

 

 

Vanaf 7 juni gaat het SSC Sport Café ook binnen open. Er mogen maximaal 50 personen aanwezig zijn, met een max van 4 personen per tafel. Het is verplicht om je te registreren bij de bar. Ook het terras blijft open, hier kun je plaats nemen op de aangewezen plekken. Hierbij geldt ook een verplichting van registratie. 

Openingstijden:
Ma - vrij: 09u00 - 22u00 (tot 7 juni open tot 20u00)
Za: 09u00 - 14u00
Zo: Gesloten 

Het paviljoen is op zaterdag en zondag open van 11u00 - 20u00.
 

Studentensportverenigingen
Studentensportverenigingen mogen in teamverband weer trainen. Contacteer het bestuur van jouw vereniging om te zien of voor jou de trainingen weer beginnen. Wil je lid worden van een studentensportvereniging? Een overzicht van alle studentensportverenigingen vind je hier: 38 studentensportverenigingen.
 

Golf
Het gebruik van de Golfbaan blijft mogelijk. Afslaan enkel individueel op de driving range en met max vier personen in een flight.
Voor zowel het afslaan op de driving range, als een rondje 9 holes lopen dient vooraf telefonisch gereserveerd te worden. Bij voorkeur tussen 09u30 -10u30 en 13u30 - 14u30: 040 245 9551. Het protocol en andere info zijn te vinden op www.golfcentrumeindhoven.nl.
 

Ik ben positief getest, wat moet ik doen?

 

 


Heb je onlangs bij ons gesport en kreeg je vlak erna een positieve uitslag krijgt van je coronatest? Dan vragen wij je dit bij ons te melden. Bij een positieve uitslag kun je een mail sturen naar sciinfo@tue.nl. Vermeld daarbij graag welke groepsles of faciliteit je bezocht hebt in de twee dagen voor je klachten kreeg. Op die manier kunnen we andere sportkaarthouders op de hoogte stellen die hier ook aanwezig waren. 
 

Veelgestelde vragen
Hier een overzicht van de meest gestelde vragen:

 1. Welke indoor faciliteiten zijn open voor (vrije) sport? Antwoord: Vanaf 7 juni zijn alle indoor faciliteiten weer open voor vrije sport. 
 2. Moet ik reserveren voor (online) lessen en faciliteiten: Antwoord: Ja, alles gaat op reservering.
 3. Zijn de kleedkamers open? Antwoord: Vanaf 7 juni zijn de kleedkamers weer open. Let op! Er zit een max van 8 personen per kleedkamer. 
 4. Kunnen de toiletten gebruikt worden? Antwoord: Ja, er kan gebruik worden gemaakt van de toiletten. 
 5. Zijn de kluisjes beschikbaar? Antwoord: De kluisjes zijn per beschikbaar. Het is NIET toegestaan je om te kleden bij de kluisjes. 
 6. Blijven jullie online lessen geven? Antwoord: Ja, het Fit@Home programma blijft beschikbaar op ons YouTube kanaaldus je kunt altijd een les terugkijken en volgen! Van ma - do zullen er elke ochtend 2 online lessen worden gegeven. Je dient je wel in te schrijven voor de online lessen. 
 7. Zijn de tennisbanen open? Antwoord: Ja, tennissen is mogelijk. Het is niet toegestaan om te tennissen met een niet-sportkaarthouder. Alle deelnemers dienen in het bezit zijn van een sportkaart. 
 8. Kan ik rackets en ballen huren? Antwoord: Ja, vanaf 7 juni kun je weer rackets en ballen huren bij de balie. Je levert je sportkaart in als borg en kunt vervolgens zelf het materiaal uit de bak halen. 
 9. Kan ik een sportkaart kopen? Antwoord: Ja, je kunt nog gewoon lid worden van het SSC: meer info.
 10. Kan ik enkel met PIN betalen of ook met cash? Antwoord: Je kunt enkel met de pin betalen. 
 11. Kan ik nog een voedings- , fitness- of fysio advies reserveren? Antwoord: Ja, de voeding-, fitness- en fysio adviezen blijven  doorgaan.  
 12. Hoe gaat het SSC de maanden dat het gesloten is geweest compenseren? Antwoord: Meer informatie over de compensatieregeling kun je hier vinden.

  In alle gevallen volgen wij de richtlijnen van het RIVM en andere overheidsorganisaties.

Contact

Openingstijden SSC 
Maandag t/m vrijdag: 07u00 - 00u00 (sporten tot 23u00)
Zaterdag: 08u30 - 21u00
Zondag: 09u00 - 17u00

 • Algemene contactgegevens

 • Bezoekadres

  Studentensportcentrum Eindhoven
  Het Eeuwsel
  Eindhoven
  Nederland
 • Postadres

  Studentensportcentrum Eindhoven
  O.L. Vrouwestraat 1
  5612 AW Eindhoven
  Nederland

Links