FAQ

Bekijk onze veelgestelde vragen. Staat jou vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via sciinfo@tue.nl of 040-2473232.

Algemeen

 • Wat zijn de openingstijden?

Maandag t/m vrijdag: 07.30 - 24.00 uur (sporten tot 23u00)
Zaterdag: 08.30 - 21.00 uur
Zondag: 09.00 - 17.00 uur

 • Welke kosten zijn er?

De sportkaart schaf je eenmalig aan. Je verlengt je abonnement elk jaar. Je betaalt dus in één keer voor het hele jaar. De maandkaart, 3 maandenkaart, halfjaarkaart en Erasmuskaart vormen hier een uitzondering op. De prijs voor jouw sportkaart vind je in dit overzicht.

Voor de lessen uit het lesrooster komen geen extra kosten te pas. Voor cursussen is er soms een kleine bijdrage vereist, die betaal je op het moment van inschrijven. Je kunt je als student ook aanmelden bij een van de 39 verenigingen. Wat de kosten zijn om bij een vereniging mee te doen verschilt per vereniging.

 • Waar kan ik een faciliteit reserveren?

Door in te loggen via de website, kun je faciliteiten reserveren onder het kopje 'Reserveren'.

Sportkaart

 • Wat is inbegrepen met de sportkaart?

Met een sportkaart kun je alle sporten beoefenen die het SSC aanbiedt. Dit houdt in dat je alle ca. 400 groepslessen per week (vrije inloop) kan volgen, je je kan aanmelden voor alle cursussen die elk kwartiel worden aangeboden (aanmelden is vereist), je kan meedoen op je eigen niveau of recreatief bij een van de 39 studentensportverenigingen (alleen als student) en je gebruik kunt maken van alle faciliteiten. Meer informatie over de sportkaart vind je hier.

 • Hoe werkt een sportkaart?

De sportkaart schaf je eenmalig aan en kun je daarna ieder jaar verlengen. Voor TU/e studenten en -medewerkers fungeert de campuskaart als sportkaart. Elke keer als je naar het SSC komt moet je bij de ingang je sportkaart scannen. Meer informatie over de sportkaart vind je hier.

 • Hoe kan ik een sportkaart kopen?

Fontys en TU/e studenten en medewerkers kunnen een sportkaart online aanschaffen door in te loggen op onze website. Voor de TU/e geldt dat de campuskaart meteen geactiveerd wordt als sportkaart. Fontys studenten en medewerkers moeten na betaling bij de SSC infobalie nog een sportkaart laten maken. Andere hogescholen en universiteiten kunnen bij de SSC infobalie een sportkaart aanvragen. Hiervoor dien je je ID-kaart en bewijs van inschrijving 2019-2020 mee te nemen. 

 • Hoe kan ik mijn sportkaart verlengen?

TU/e en Fontys studenten en medewerkers kunnen online hun sportkaart verlengen door in te loggen op je persoonlijke pagina. Sportkaarten zoals andere Hogescholen en universiteiten kunnen aan de SSC-infobalie verlengd worden op vertoon van ID en (indien van toepassing) bewijs van inschrijving. 

 • Mijn partner is geen student/medewerker, kan hij/zij ook lid worden?

Partners van sportkaarthouders kunnen ook een sportkaart aanschaffen. Tegen hetzelfde tarief kan je vaste partner ook deelnemen aan het lesprogramma en gebruikmaken van de faciliteiten. Bij het aanschaffen van de sportkaart dien je samen met je partner naar de SSC infobalie te komen en dient de partner een bewijs van partnerschap te tonen (bv. trouwakte, samenlevingscontract, gezamenlijke actieve bankrekening of -huurcontract).

 • Ik ben afgestudeerd, kan ik alsnog lid worden bij het Studentensportcentrum?

Wanneer je afgestudeerd bent, kun je tot één jaar na het behalen van je examen nog sporten bij het SSC tegen studententarief. Voor TU/e en Fontys alumni die langer dan één jaar zijn afgestudeerd hebben we ook een aparte regeling. De prijzen vind je hier.

Lesrooster

 • Kan ik meedoen aan alle lessen uit het rooster?

Aan alle lessen die in het lesrooster staan kun je als sportkaarthouder deelnemen. Dit betekent dat je kan meedoen zonder je in te schrijven of extra geld te betalen. 

 • Moet ik mij inschrijven voor een groepsles?

Nee, je hoeft je niet in te schrijven voor een groepsles. .

 • Wat moet ik meenemen naar een groepsles?

De materialen die eventueel bij een groepsles worden gebruikt, zijn op het SSC aanwezig. Zelf hoef je alleen goede sportkleding en schone indoor sportschoenen mee te nemen.

 • Wanneer kan ik vrij zwemmen?

De momenten van vrij zwemmen zijn hier te vinden.

Fitness

 • Wat zijn de openingstijden van de fitness?

Maandag t/m vrijdag: 07.30 – 23.00 uur
Zaterdag: 08.30 - 21.00 uur
Zondag: 09.00 - 17.00 uur

 • In welke fitness ruimte kan ik het beste trainen?

De 'Oranje zone', Fitnessruimte 1, richt zich op het verbeteren van je kracht. Wil je naast je uithoudingsvermogen ook je krachtconditie trainen, dan ben je op je plek in de 'Rood-Blauwe zone', Fitnessruimte 2. De 'Blauwe zone', Fitnessruimte 3, richt zich op het trainen van je uithoudingsvermogen. Bekijk onze folder om te bepalen waar jij het beste bij past, of spreek een van de fitness docenten aan en vraag om advies.

Cursussen

 • In welke periodes kan ik mij inschrijven voor een cursus?

Elk kwartiel worden nieuwe cursussen aangeboden. Ongeveer twee weken voor cursussen beginnen, gaat de inschrijving open. Houd de website en social media goed in de gaten.

 • Hoe kan ik deelnemen aan een cursus?

Wanneer je aan een cursus wilt deelnemen, moet je je inloggen via de website om vervolgens je in te kunnen schrijven voor de desbetreffende cursus. De cursussen vind je onder het kopje 'Aanbod'. 

Gezondheid

 • Waar kan ik terecht met vragen over voeding en gezondheid?

Voor algemene vragen kun je contact opnemen met Misha Latuhihin: m.latuhihin@tue.nl. Voor specifieke vragen over gezondheid kun je contact opnemen met Frits Niemans: g.l.m.niemans@tue.nl.

 • Kan ik bij iemand terecht wanneer ik last heb van een blessure?

Op het SSC is er ook een fysiotherapeut aanwezig. Je kunt door in te loggen een afspraak maken voor een advies. De fysio zal naar je blessure kijken, je enkele vragen stellen en een advies meegeven. De fysio is aanwezig op de volgende moment:

Maandag: 18u30-21u00
Dinsdag: 18u30-20u00
Donderdag: 18u30-21u00

Contact

Openingstijden SSC
Maandag t/m vrijdag: 07.30 - 24.00 uur (sporten tot 23u00)
Zaterdag: 08.30 - 21.00 uur
Zondag: 09.00 - 17.00 uur 

Links