Nieuws

Fit@Home Program

Om in beweging te blijven, hebben we het Fit@Home Programma opgezet. Abonneer je op ons YouTube kanaal en volg ons op social media (Facebook en Instagram: @ssceindhoven) om op de hoogte te blijven van ons online programma. Het programma biedt:

- Opgenomen lessen
Live lessen
- Stay at home challenges
- Gezondheidsvideo's: gezonde recepten, instructievideo's voor veilig thuiswerken
Online spreekuren: Fitness Advies, Fysio Advies, Voedingsadvies

Weekrooster 30 maart - 5 april
Iedere week stellen we een nieuw rooster samen van live lessen, opgenomen lessen en adviezen. Houd dus goed onze website en social media in de gaten! Hier vind je het complete rooster en hier de live lessen.

SSC gesloten t/m 1 juni

Vanwege strengere richtlijnen van het RIVM, zal het SSC ook tenminste tot en met 1 juni gesloten blijven voor sport (zowel binnen- als buitenfaciliteiten) en andere activiteiten. Op basis van de richtlijnen van het RIVM en de TU/e beslissen we uiterlijk 31 mei of we ons sportprogramma wel of niet kunnen hervatten op 2 juni.

Fit @ Home Program
Om in beweging te blijven, hebben we het Fit@Home Programma opgezet. Abonneer je op ons YouTube kanaal en volg ons op social media (Facebook en Instagram: @ssceindhoven) om op de hoogte te blijven van ons online programma. Het programma biedt:

- Opgenomen lessen
- Live lessen (work in progress!)
- Stay at home challenges
- Gezondheidsvideo's: gezonde recepten, instructievideo's voor veilig thuiswerken
- Online spreekuren: Fitness Advies, Fysio Advies, Voedingsadvies

Compensatie?
We snappen dat er vragen zijn over een eventuele compensatie voor de periode dat het SSC gesloten is. Vanwege de onzekerheid over de duur van de corona crisies, hebben we nog geen beslissing genomen over of en hoe we sportkaarthouders met een abonnement langer dan 6 maanden gaan compenseren. Zodra we hier helderheid in hebben, laten we het al onze sportkaarthouders weten. We danken jullie voor jullie geduld en hopen dat ons online program jullie genoeg laat bewegen.

Vragen omtrent Corona?
Voor vragen kun je mailen naar sciinfo@tue.nl of kijk op onze FAQ.

Blijf bewegen, inspireer elkaar en blijf gezond!
Team SSC

FAQ tijdelijke sluiting SSC

Naar aanleiding van de tijdelijke sluiting van het SSC, hebben we een aantal vragen van jullie gekregen. Deze proberen we hier zo goed mogelijk te beantwoorden:

  1. Welke faciliteiten en locaties zijn gesloten tot 1 juni? Antwoord: Tot nader order geldt dit voor alle faciliteiten van het SSC en door het SSC in het kader van eigen programma gebuikte faciliteiten. Voor ontwikkelingen houd de website in de gaten.
  2. Gaan jullie online lessen geven? Antwoord: Team SSC biedt momenteel via haar YouTube kanaal lessen aan. Verder bieden we Online Fysio Advies, Online Fitness Advies, en Online Food Coach. Verder willen we op korte temijn ook ‘live lessen’ aanbieden via ons YouTube Kanaal.
  3. Geven jullie geld terug nu we de sportkaart niet kunnen gebruiken?  Antwoord: Kortdurende abonnementen (1-3 maanden) die in maart zijn afgesloten worden vergoed of kunnen verlengd worden met dezelfde periode als we weer open gaan. Afhankelijk van de ontwikkelingen nemen we in een later stadium een besluit over of en hoe we langer lopende abonnementen, zoals het 'jaarabonnement' en de 'januarikaart' gaan compenseren. Zodra dit bekend is, zullen we alle sportkaarthouders hierover mailen.
  4. Geven jullie geld terug voor cursussen? Antwoord: op dit moment niet. Zodra we weer open gaan, komen we, waar mogelijk, met alternatieve data of inhoud voor cursussen. Pas als dit bekend is, nemen we een beslissing over eventuele restitutie.
  5. Wanneer kan ik weer faciliteiten en services reserveren? Antwoord: Je kunt momenteel de volgende services reserveren: Online Fysio Advies, Online Fitness Advies, en Online Food Coach. Aangezien alle faciliteiten gesloten zijn, is het reserveren van faciliteiten momenteel niet mogelijk.
  6. Wanneer gaat het SSC weer open? Antwoord: Dit is nog onbekend. Dit is afhankelijk van de ontwikkelingen en de richtlijnen van RIVM, TU/e en andere overheden. Momenteel zijn we tot 1 juni gesloten. Houd de website en onze social media in de gaten.
  7. Kan mijn (studentensport)toernooi doorgaan? Op last van de overheid zijn alle evenementen tot en met 1 juni afgelast. Dit geldt dus ook voor alle toernooien van studentensportverenigingen. Afhankelijk van de ontwikkelingen kunnen toernooien na 1 juni doorgaan. Voor vragen kun je contact opnemen met de ESSF (mail@essf.nl), verenigingsmanager Tjeerd Thomassen (t.thomassen@tue.nl) of bedrijfsleider Peter Geurts (p.geurts@tue.nl).


In alle gevallen volgen wij de richtlijnen van het RIVM en andere overheidsorganisaties.

Online Adviezen: Fysio, Fitness en Voeding

Zolang het SSC gesloten is, blijven we ondersteuning bieden aan in Health & Vitality voor onze sportkaarthouders. We bieden nu ‘Online Fysio Advies’, ‘Online Fitness Advies’ en ‘Online Voedingsadvies (Food Coach)’.

Tijdstip adviezen
- Fysio Advies: dindag en donderdag (30 minuten tussen 15u00-17u00)
- Food Coach: dinsdag (15 minuten tussen 14u30-16u00) en donderdag (15 minuten tussen 10u30-12u00)
- Fitness Advies: maandag en woensdag (30 minuten tussen 14u00-16u00)


Welke vragen kun je stellen?
Aangezien het advies via Skype gaat, kunnen we enkel ondersteuning bieden in een aantal onderwerpen:
- Fysio advies: vragen over musculoskeletal problemen (houding-, steun- en bewegingsapparaat) gerelateerd aan werk, ontspanning en sport.
- Food advies: algemene dietvragen. Voor vragen over diet in relatie tot een aandoening, dien je met een dietist contact op te nemen.
- Fitness advies: vragen over oefeningen, adviezen over een schema en eventueel een schema maken

Hoe maak ik een afspraak?
Log in op onze website en ga naar ‘Reserveren’ ----> Spreekuren and maak je reservering. Graag je advies uiterlijk een dag van tevoren maken.

Nadat je de bevestigingsmail hebt ontvangen, graag een mail sturen naar: Fysio Advies: g.l.m.niemans@tue.nl (Frits Niemans), Food Coach: y.c.h.d.kinkelder@tue.nl (Yvonne de Kinkelder), Fitness Advies: a.e.allouche@tue.nl (Atef el Allouche) met de volgende info:

  • Dag en tijdstip van je reservering of your booking
  • Telefoonnummer waarop je de Skypecall wilt laten plaatsvinden
  • Een korte uitleg van het probleem dat je wilt bespreken

Contact

Openingstijden SSC
Maandag t/m vrijdag: 07.30 - 24.00 uur (sporten tot 23u00)
Zaterdag: 08.30 - 21.00 uur
Zondag: 09.00 - 17.00 uur 

Links