Nieuws

FAQ Heropening SSC

Naar aanleiding van de aanstaande opening van de binnenfaciliteiten, hebben we een aantal vragen van jullie gekregen. Deze proberen we hier zo goed mogelijk te beantwoorden. Kijk voor meer info omtrent wat weer mogelijk is hier: 'heropening'.

 1. Welke indoor faciliteiten zijn open vanaf 1 juli? Antwoord: De fitness en squashbanen zijn open vanaf 1 juli. Alle andere binnenfaciliteiten openen vanaf 6 juli, alles nog steeds met reservering. Een aantal vrij sport locaties. bv. de boulderwand en sporthallen zullen nog niet reserveerbaar zijn voor vrije sport. Ook zijn de sauna is niet beschikbaar.
 2. Moet ik nog steeds reserveren voor lessen en faciliteiten: Antwoord: Ja, alles blijft op reservering gaan. Op deze manier houden we controle op de bezoekersstromen en kunnen we bij een eventuele besmetting de gezondheidsinstanties helpen met het contactonderzoek.
 3. Hoe ver van tevoren kan ik naar het SSC komen? Antwoord: Kom niet te vroeg en zeker niet te laat! Om de doorstroom goed te bevorderen, vragen we je om niet meer dan 10 minuten voor aanvang te komen. 5 minuten na aanvang zal toegang niet meer mogelijk zijn tot de les of faciliteit.
 4. Gaan de kleedkamers ook weer open? Antwoord: Voorlopig nog niet. Aangezien de 1.5 meter regel buiten blijft gelden, is het niet mogelijk om 'veilig' de kleedkamers te gebruiken.
 5. Kunnen de toiletten gebruikt worden? Antwoord: Door bezoekers van het Sport Café kunnen de toiletten gebruikt worden, de overige toiletten zijn voorlopig nog niet beschikbaar om zoveel mogelijk contact te vermijden.
 6. Zijn de kluisjes weer beschikbaar? Antwoord: Voorlopig nog niet. Omdat we geen veilige routering rondom de kluisjes kunnen creëren, is gebruik voorlopig nog niet mogelijk.
 7. Blijven jullie online lessen geven? Antwoord: Ja, al gaan we dit wel afbouwen vanwege teruglopende kijkers. Voor wie graag nog vanuit het gemak van de woonkamer wil blijven sporten, blijft het Fit@Home programma beschikbaar op ons YouTube kanaal.
 8. Geven jullie geld terug voor de twee gemiste maanden? Antwoord: Kortdurende abonnementen (1-3 maanden) die in maart zijn afgesloten worden vergoed of kunnen verlengd worden met dezelfde periode als we weer open gaan. Voor langdurige abonnementen kun je hier de compensatieregelingen lezen: infomail compensatie.
 9. Welke faciliteiten en services kan ik weer reserveren vanaf 1 juli? Antwoord: Vanaf 1 juli kun je de tennisbanen, squashbanen, beachvelden, playground, Fitness 1&2, Fitness 3 en zwembad reserveren voor vrije sport. Andere faciliteiten blijven voorlopig 'gesloten' voor vrije sport, net zoals de sauna. Verder kun je weer een afspraak boeken voor Fitness Advies en Fysio Advies.
 10. Kan ik alweer squash rackets en tennisrackets huren? Antwoord: Voorlopig vindt nog geen uitleen van squash- en tennisrackets plaats. Een squashbal kopen is wel mogelijk aan de infobalie.
 11. Wanneer gaat het SSC weer compleet open? Antwoord: Dit is nog onbekend. Dit is afhankelijk van de ontwikkelingen en de richtlijnen van RIVM, TU/e en andere overheden.
 12. Kan mijn (studentensport)toernooi doorgaan? Antwoord: Het CvB heeft alle evenementen tot en met 1 september afgelast. Dit geldt dus ook voor alle toernooien van studentensportverenigingen. Afhankelijk van de ontwikkelingen kunnen toernooien na 1 september doorgaan. Voor vragen kun je contact opnemen met de ESSF (mail@essf.nl), verenigingsmanager Tjeerd Thomassen (t.thomassen@tue.nl) of bedrijfsleider Peter Geurts (p.geurts@tue.nl).
 13. Kan ik alweer een sportkaart kopen? Antwoord: Ja, alle TU/e en Fontys studenten en medewerkers kunnen inmiddels online weer een sportkaart aanschaffen. Andere groepen kunnen de sportkaart aanvragen bij onze balie.
 14. Kan ik enkel met PIN betalen of ook met cash? Antwoord: Je kunt enkel met PIN betalen, zowel bij de balie als de kantine.

  In alle gevallen volgen wij de richtlijnen van het RIVM en andere overheidsorganisaties.

Coronaregels

Natuurlijk willen we jouw gezondheid beschermen en alles veilig en verantwoord houden. Lees onze coronaregels hieronder aandachtig door en volg ze te allen tijde op. 

Summer Card

Vanaf 6 juli hebben wij ons speciale zomerrooster! Wil jij hier gebruik van maken, maar heb je geen sportkaart? Geen probleem, TU/e en Fontys studenten en medewerkers kunnen voor €30 een zomerkaart aanschaffen! Met de zomerkaart kun je tot en met 31 augustus gebruik maken van onze fitness, zwembad, tennis- en squashbanen en beachveld. Ook bieden we 22 verschillende groepslessen aan in het zomerrooster! Schaf de zomerkaart aan door in te loggen op de website en het juiste abonnement te kiezen bij ‘aanbod’. Voor het gebruik van faciliteiten en het volgen van lessen is reserveren momenteel verplicht.

SSC Zomerrooster

Tijdens de zomer zijn we ook geopend van maandag t/m vrijdag én ook op de zaterdag! Natuurlijk hebben we ook weer een speciaal lesprogramma en is er de mogelijkheid tot tennis, squash, fitness en zwemmen (lunch en avond). Vanaf 6 juli zijn we van maandag t/m vrijdag geopend van 8u30-23u00 (sporten tot 22u30) en op zaterdag van 09u00-17u00 (sporten tot 16u30). Op zondag zijn we gesloten (vanaf 31 augustus hebben we onze reguliere openingstijden).

Het comlete zomerrooster vind je hier. Have fun!

 

Home Workout Plan


Druk op bovenstaande afbeeldingen voor meer info over het Fit@Home Workout Plan en om de schema's te downloaden.

Mis je SSC Fitness? Stel dan je eigen Fit@Home Workout Plan samen en blijf in vorm! Op ons YouTube kanaal van je van iedere oefening een instructievideo vinden, zodat je precies weet hoe je een oefening correct kan uitvoeren. Dankzij de opzet van dit programma, is het uitdagend voor zowel beginners als gevorderden. In slechts 4 stappen heb je je perfecte persoonlijke Home Workout Plan samengesteld!

- Duur: 6-8 weken
- Training dagen per week: 3 to 4
- Hoeveelheid sets: 1 (alle oefeningen doe je 1 set)
- Rusttijd tussen oefeningen: 90 seconden
- Tijdsduur per training: 20 tot 30 minuten

Fit@Home Program

We zijn inmiddels al open, maar voor onze 'thuiswerkers' hebben we het Fit@Home Programma opgezet. Abonneer je op ons YouTube kanaal en volg ons op social media (Facebook en Instagram: @ssceindhoven) om op de hoogte te blijven van ons online programma. Het programma biedt:

Live lessen
- Opgenomen lessen
- Stay at home challenges
- Gezondheidsvideo's: gezonde recepten, instructievideo's voor veilig thuiswerken

Fuse Boardgame
Een leuke manier van trainen is door middel van het ‘Let’s Play Fuse’ bordspel. Een leuke uitdagende manier om je vrienden te verslaan met een spel en tegelijkertijd te sporten! Onze instructeur Knud legt het spel uit in deze video.

Je hebt voor dit spel slechts drie dingen nodig:
1. Dobbelstenen
2. Fuse Board
3. Fuse Exercises


Heb jij een Creative Home Fitness idee voor ons? Daag onze instructeurs uit om een nieuwe workout te maken met objecten die jij uit zoekt. Boeken, een emmer of misschien zelfs een kussen. Laat het ons weten!

Contact

Openingstijden SSC Zomerrooster (6 juli - 30 augustus)
Maandag t/m vrijdag: 08.30 - 23.00 uur 
Zaterdag: 09.00 - 17.00 uur
Zondag: Gesloten

Links