Gezondheid en Vitaliteit

Een goede gezondheid is een voorwaarde om te kunnen sporten!

Het aanbod van Health & Vitality is erop gericht studenten en medewerkers vitaal te houden of te maken volgens de beweegrichtlijnen van het 'Kenniscentrum Sport & Bewegen'. Ons aanbod bestaat uit: evenementen, cursussen, workshops en adviezen, alles met het doel voldoende te kunnen bewegen. Als het lichaam het even niet toelaat om je dagelijkse activiteiten uit te voeren, bieden wij adviezen en kunnen we eventueel doorverwijzen naar een zorgaanbieder. Verder vinden wij het belangrijk om preventief te werken en bieden we verschillende programma’s aan om je zelf vitaal te houden. 

Partners: Sportplein Eindhoven en Topsupport-St-Anna.

Evenementen

(Online) Fit Breaks

Word lid van de Fit Break Club! 

Vergeet nooit meer je dagelijkse actieve pauzes tijdens studie of werk met onze Fit Breaks! Wat frisse energie krijgen, je spieren rekken en een beetje socializen; de Fit Break brengt al deze componenten samen. In een online bijeenkomst van 15 minuten neem je de pauze die je nodig hebt, krijg je (rek)oefeningen van een professionele instructeur en kun je gezellig met anderen sporten via MS Teams! Je hebt geen sportkleding nodig.  

Als je lid wordt van de Fit Break Club vergeet je nooit meer je noodzakelijke pauzes; je ontvangt namelijk automatisch de uitnodiging voor alle Fit Breaks een week vooruit in je Outlook agenda. Stuur een mailtje naar y.c.h.d.kinkelder@tue.nl om gratis lid te worden.

Team Fit Breaks
Heb je geen sportkaart? Of wil je een break met je afdeling? Dan bieden wij de speciale Team Fit Break. Plan een Fit Break om een lange en volle vergaderdag te onderbreken of trap af met een Fit Break voor de start van een vergadering! Een Fit Break is ook een leuke manier om het teammoraal hoog te houden en met je collega's samen te zijn. 

Onze speciaal opgeleide SSC-instructeurs bieden jouw team een korte pauze vol ontspannings-, kracht- en stretchoefeningen, die je gewoon in werkkleding kan doen. Een Fit Break richt zich op de schouders, nek en rug en kan worden aangepast aan de behoeften van de groep. Het programma vindt plaats op een dag en tijd van je keuze. Gedurende 10 weken doe je verschillende oefeningen voor lichaam en geest. Na 15 minuten oefeningen met je collega's is je hoofd weer vrij en kun je gemotiveerd en geconcentreerd verder met je werk. 
 
Kosten Team Fit Breaks
*Online* 
Fit Breaks: €150,- per 10 weken 
Eenmalige Fit Break: €20,-. 

*Op locatie*  
Fit Break 10 weken: €250,- 
Eenmalige Fit Break: €30,- 
 
Wil je meedoen? Stuur dan een mail naar Yvonne de Kinkelder: y.c.h.d.kinkelder@tue.nl.

Vitality Week

 

 

De Vitality Week, met daarin de Gezondheidsdag, is een jaarlijks terugkerend event voor TU/e studenten en -medewerkers. Tijdens deze week kunnen alle TU/e studenten en -medewerkers deelnemen aan uitdagende, verrassende en informatieve activiteiten over gezondheid en vitaliteit. Deze week wordt georganiseerd door het Studentensportcentrum en andere partners op de campus, en staat ook open voor niet-sportkaarthouders.

Inschrijven en programma
Het programma van de volgende Vitality Week kun je t.z.t. vinden. Voor vragen kun je terecht bij vitalityweek@tue.nl.

KANS/RSI instructie

KANS/RSI instructie wordt in samenwerking met de afdelingen OHSE&R en HRM georganiseerd voor nieuwe studenten en werknemers. Hierbij is het ook mogelijk om een groepsinstructie te volgen op locatie of online. Voor vragen of meer info kun je mailen naar Rebeka Trča: r.trca@tue.nl. Bekijk ook onze video over KANS/RSI.

Contact

Openingstijden SSC