Gezondheid en Vitaliteit

Een goede gezondheid is een voorwaarde om te kunnen sporten!

Het aanbod van Health & Vitality is erop gericht studenten en medewerkers vitaal te houden of te maken. Voorop staan hierin de beweegrichtlijnen van het kenniscentrum sport. Ons aanbod bestaat uit: evenementen, cursussen, workshops en adviezen, allen met als doel voldoende te kunnen bewegen. Als het lichaam het even niet toe laat om je dagelijkse activiteiten uit te voeren bieden wij adviezen en kunnen we eventueel doorverwijzen naar een zorgaanbieder. Verder vinden wij het belangrijk om preventief bezig te zijn en bieden we verschillende programma programma’s aan je zelf vitaal te houden. 

Partners zijn: Sportplein Eindhoven en Topsupport-St-Anna.

Evenementen

(Online) Fit Breaks

Een Fit Break is een 15 minuten durende stretchles bij jouw werkplek. Ervaar de Fit Break en voel wat het met je lichaam doet.  

Dagelijkse Fit Breaks tijdens de lockdown!

Een pauze nodig tijdens het werken of studeren? Krijg nieuwe frisse energie door mee te doen aan onze dagelijkse online Fit Breaks! Vanaf maandag 17 januari organiseren we elke werkdag om 11.00 uur een Fit Break met iedere dag een ander thema. In deze online bijeenkomst van 15 minuten krijg je een active break waarin je je spieren kunt strekken en een kunt socialisen met andere. De Fit Breaks zijn voor alle medewerkers en studenten van de TU/e en Fontys en heeft iedere dag een ander thema:

Maandag: Actieve break met Billy
Dinsdag: Flexibility break met Rebeka
Woensdag: Meditatie break met Martina
Donderdag: Stretch break met Daan
Vrijdag: Fun break met Knud

Klik hier voor de link naar de bijeenkomst.

Interesse om lid te worden van onze Fit Break Club? Lees hieronder meer en meld je aan!

Word lid van de Fit Break Club! 
Vergeet je dagelijkse actieve pauzes tijdens studie of werk nooit meer met onze Fit Breaks! Wat frisse energie krijgen, je spieren rekken en een beetje socializen. De Fit Break brengt al deze componenten samen. In een online bijeenkomst van 15 minuten neem je de pauze die je nodig hebt, krijg je rekoefeningen van een professionele instructeur en kun je gezellig met anderen sporten via MS Teams! Je hebt geen sportkleding nodig.  

En het beste deel? Wij hebben een Fit Break Club! Als je lid wordt van onze club, zul je nooit meer vergeten om die 15 minuten pauze te nemen. Je ontvangt automatisch de uitnodiging voor alle Fit Breaks een week vooruit. Stuur een mailtje naar y.c.h.d.kinkelder@tue.nl om gratis lid te worden.

Speciale Fit Break behandeling 
Heb je geen sportkaart? Of wil je een break met je afdeling? Dan bieden wij de speciale Fit Break behandling. Plan een Fit Break om een lange en volle vergaderdag te onderbreken of trap af met een Fit Break voor de start van een vergadering! De Fit Break is leuk en geeft je lichaam en geest een belangrijke onderbreking van je werk op uw 'thuiskantoor'. Het is ook een goede manier om het teammoraal hoog te houden en al je collega's te zien. 

Onze speciaal opgeleide SSC-instructeurs bieden jou en jouw collega's een korte pauze vol ontspannings-, kracht- en stretchoefeningen. Het programma richt zich op de schouders, nek en rug en kan worden aangepast aan de individuele behoeften van de groep. Het programma vindt plaats op een dag en tijd die jij verkiest, alle oefeningen kunnen in werkkleding worden gedaan. Gedurende 10 weken doe je verschillende oefeningen voor lichaam en geest. Na 15 minuten je collega's gezien te hebben, is het tijd om weer aan het werk te gaan. Je hoofd is weer vrij en je gaat weer gemotiveerd en geconcentreerd verder met je werk. 
 
Kosten 
*Online* 
Fit Breaks: €150,- per 10 weken 
Eenmalige Fit Break: €20,-. 

*Op locatie*  
Fit Break 10 weken: €250,- 
Eenmalige Fit Break: €30,- 
 
Wilt u meedoen? Plan een Fit Break door een mail te sturen naar Yvonne de Kinkelder: y.c.h.d.kinkelder@tue.nl.

Vitality Week

 

 

De Vitality Week, met daarin de Gezondheidsdag, is een jaarlijks terugkerend event voor TU/e medewerkers en studenten. Tijdens deze week zijn alle TU/e studenten en medewerkers uitgenodigd om deel te nemen in uitdagende, verrassende en informatieve activiteiten over gezondheid en vitaliteit. Je hoeft niet in het bezit te zijn van een sportkaart om deel te kunnen nemen aan de verschillende activiteiten. Deze week wordt georganiseerd door het Studentensportcentrum en andere partners op de campus. 

Inschrijven en programma
In aanloop naar de volgende Vitality Week kun je hier het programma vinden en hoe je je kunt inschrijven.

Voor vragen kun je terecht bij vitalityweek@tue.nl.

KANS/RSI instructie

KANS/RSI instructie wordt in samenwerking met de AMVS/DPO regelmatig georganiseerd voor nieuwe studenten en werknemers. Hierbij is het ook mogelijk om een groepsinstructie te volgen op locatie of online. Voor vragen of meer informatie kun je mailen naar Rebeka Trča; r.trca@tue.nl. Bekiijk ook onze video over KANS/RSI.

Contact

Openingstijden SSC