Gezondheid en Vitaliteit

Een goede gezondheid is een voorwaarde om te kunnen sporten!

Het aanbod van Health & Vitality is erop gericht studenten en medewerkers vitaal te houden of te maken. Voorop staan hierin de beweegrichtlijnen van het kenniscentrum sport. Ons aanbod bestaat uit: evenementen, cursussen, workshops en adviezen, allen met als doel voldoende te kunnen bewegen. Als het lichaam het even niet toe laat om je dagelijkse activiteiten uit te voeren bieden wij adviezen en kunnen we eventueel doorverwijzen naar een zorgaanbieder. Verder vinden wij het belangrijk om preventief bezig te zijn en bieden we verschillende programma programma’s aan je zelf vitaal te houden. 

Partners zijn: Sportplein Eindhoven en Topsupport-St-Anna.

Evenementen

Cursussen

Ook voor niet-sportkaarthouders. Voor de speciale cursussen vragen wij een kleine bijdrage.

(Online) FitBreaks

De Fit Break biedt je een actieve ontspanning en zorgt ervoor dat het hoofd weer helemaal leeg wordt.

Geef je lichaam en geest een break!
10-15 minuten voor jouw welzijn! Speciaal opgeleide SSC-instructeurs komen naar jouw werkplek en bieden jou en je collega's een begeleid kort programma met ontspannings- en rekoefeningen. De oefeningen worden aangeboden aan kleine groepen van 4-10 personen en richten zich op de schouders, nek en de rug. Het programma wordt aangepast aan de individuele behoeften van de groep. 

De Fit Break vindt plaats tijdens de werkuren en deelname kan gewoon in je werkkleding. Tien weken lang krijg je verschillende oefeningen aangeboden. Na 15 minuten zal het hoofd weer leeg zijn en kun je met een nieuwe ‘boost’ van motivatie en concentratie terug aan het werk.

Online Fit Break
Het is ook mogelijk om een online live Fit Break aan te vragen. Dit zijn laagdrempelige stretchoefeningen, onder begeleiding van een enthousiaste SSC-instructeur. De Fit Break is een gezellige en leuke onderbreking tijdens het thuiswerken, waarmee je tegelijkertijd het teamgevoel vergroot.

Kosten
Online
Fit Breaks: De eerste tien weken gratis, daarna €100,- per tien weken;
Eenmalig: €15,-

Op locatie
Fit Break 10 weken: €150,-
Eenmalig: €15,-

Deelnemen? Deze kun je zelf inplannen door een mail te sturen naar Melissa Grunewald: m.c.grunewald@tue.nl 

Vitality Week
De Vitality Week, met daarin de Gezondheidsdag, is een jaarlijks terugkerend event voor TU/e medewerkers en studenten. Dit jaar vindt de vierde editie van de Vitality Week plaats. Je hoeft niet in het bezit te zijn van een sportkaart om deel te kunnen nemen aan de verschillende activiteiten. Tijdens deze week zijn alle TU/e studenten en medewerkers uitgenodigd om deel te nemen in uitdagende, verrassende en informatieve activiteiten over gezondheid en vitaliteit. Deze week wordt georganiseerd door het Studentensportcentrum en andere partners op de campus. We hopen jullie allemaal te zien tussen 16 en 20 november 2020. Dit jaar is het programma iets anders dan voorgaande jaren. Door de situatie met COVID-19 vinden de meeste activiteiten online plaats. Dit jaar zal de Health Check en de Fit Check ook niet doorgaan.

Programma
De online activiteiten zijn in drie categorieën opgedeeld: Nutrition, Mental Health en Physical Activities. Klik op onderstaande buttons per categorie om meer informatie te vinden over de activiteiten! Een weekoverzicht met alle activiteiten vind je hier!

Inschrijven
Inschrijven is momenteel niet meer mogelijk. Voor vragen kun je terecht bij: vitalityweek@tue.nl 

Doe tussen 16 november -  20 december mee aan het TU/e Samen Gezond programma, klik hier voor mee informatie!

Ace Your Journey

De 'ACE Your Journey' project, gesponserd door Active Campus Europe (ACE), is een 6 weekse trainings programma voor studenten en medewerkers die hulp nodig hebben om meer actief te worden. Sporten helpt je niet alleen fit te worden, het zorgt ook voor een ontwikkeling op sociaal gebied, geeft je meer zelfvertrouwen en geeft je de kans om nieuwe onderdelen te leren. Om die reden heten wij niet-sportkaarthouders welkom op het SSC om te ontdekken wat een gezonde levensstijl kan doen voor jou. Laat onze coaches en instructeurs jou inspireren!  We bieden basis gezondheids activiteiten voor groepen studenten en individuele sporters. Ons doel is om persoonlijke begeleiding te bieden zodat je een basis kan leggen voor een meer actieve en vitale levensstijl. 

De ACE Your Journey is een project van 6 weken. Het kost €20,- en bevat volledige toegang tot het sportcentrum (geldig voor twee maanden). Het programma is alleen voor niet-sportkaarthouders. Als je na de twee maanden besluit een sportkaart aan te schaffen, zal de €20,- van de sportkaart kosten worden afgehaald (mits je het programma hebt afgerond). Deelnemers worden verwacht om drie keer in de week, voor minimaal 30 minuten per keer een training te volgen onder begeleiding van een professionele instructeur. 

Je kunt je aanmelden of informatie opvragen door te mailen naar ACE@tue.nl. Bekijk ook onze video over ACE en lees de informatiebrochure! Registratie is gelimiteerd tot 30 deelnemers, dus twijfel niet en meld je aan!

 

KANS/RSI instructie

KANS/RSI instructie wordt in samenwerking met de AMVS/DPO regelmatig georganiseerd voor nieuwe werknemers. Hierbij is het ook mogelijk om een groepsinstructie te volgen op locatie. Voor vragen of meer informatie kun je mailen naar Rebeka Trča; r.trca@tue.nl.

Contact

Openingstijden SSC 
Maandag t/m vrijdag: 07u00 - 00u00 (sporten tot 23u00)
Zaterdag: 08u30 - 21u00
Zondag: 09u00 - 17u00