Huisregels

Samen zorgen we ervoor dat het SSC een schone en gezellige plek blijft. Vanwege COVID-19 kunnen enkele regels aangepast zijn. 

Sportkaart 
Het SSC kan alleen betreden worden op vertoon van een geldige sportkaart. Sportkaarthouders van het SSC moeten op verzoek van de SSC medewerkers kunnen aantonen dat ze gerechtigd zijn om gebruik te maken van de betreffende sportaccommodatie.

Sportkleding
Op het SSC sport je in sportkleding. Verder gelden er nog een aantal voorschriften voor het gebruik van onze accommodaties:

* Sportschoenen voor gebruik in de binnen-accommodaties dienen schoon te zijn en niet als buitenschoeisel te worden gebruikt.
* De kunstgrasvelden (tennis en hockey) mogen uitsluitend betreden worden met het daarvoor bestemde schoeisel, dus met vlakke zool of specifieke kunstgrasschoenen. Schoenen met metalen noppen zijn op de kunstgrasvelden ten strengste verboden.
* Schoenen die afgeven (met name zwarte zolen) zijn niet toegestaan.
* De dojo dient blootsvoets betreden te worden of met specifiek hiervoor bedoeld schoeisel.

Sportief gedrag
De sportkaarthouders gedragen zich te allen tijde sportief. Zowel tijdens het sporten als in het sport café en daarbuiten.

Deelname
Deelname aan activiteiten binnen het SSC is geheel op eigen risico. Er zijn geen verzekeringen afgesloten door het SSC die (ongeval)-schade of wettelijke aansprakelijkheid van gebruikers van het SSC dekken. Er wordt geadviseerd zelf zorg te dragen voor een adequate Wettelijke Aansprakelijkheid- en ongevallenverzekering.

Aansprakelijkheid
Het SSC is niet aansprakelijk voor diefstal, verlies of schade van eigendommen van gebruikers van het SSC.

Rookverbod
In alle accommodaties van het SSC geldt een rookverbod.

Consumpties
Het is niet toegestaan drinken en/of etenswaren op de sportvelden en in het sportcentrum te nuttigen, te verstrekken of te verkopen. Het gebruik van consumpties is alleen toegestaan in het Sport Café!

Calamiteiten
In geval van calamiteiten dient men strikt de aanwijzingen van het dienstdoende personeel op te volgen.

Accommodaties
De gebruikte accommodatie (sporthallen, kleedkamer(s), e.d.) dient na gebruik netjes te worden achtergelaten. Indien het noodzakelijk is, worden schoonmaakkosten in rekening gebracht bij de huurder/gebruiker.

Kluisjes
Voor waardevolle spullen kun je gebruik maken van kluisjes (inworp €1,-, deze krijg je terug na gebruik). De gebruiker is zelf verantwoordelijk voor de sleutel. Het gebruik van het kluisje is alleen toegestaan gedurende de tijd dat de gebruiker op het SSC aanwezig is. De kluisjes worden opengemaakt op het moment dat het SSC sluit. De borg vervalt dan.

Fietsenstalling
(Brom-)fietsen dienen te worden gestald in de fietsenstalling.

Parkeergelegenheid
Voor nadere informatie parkeerbeleid tu/e.

Algemene richtlijnen Tennis 
Het SSC heeft de beschikking over 11 tennisbanen (verlicht). De sportkaarthouder kan rackets en tennisballen huren bij de SSC infobalie. Het is verplicht om sportkleding en sport- cq tennisschoenen te dragen. Je kunt online een baan reserveren. Voor een single partij maximaal een uur, voor een dubbelpartij maximaal anderhalf uur. Het is niet toegestaan om te tennissen met de sportkaart van een ander. De tennisbanen dienen na gebruik netjes te worden achtergelaten.

Algemene richtlijnen Fitness
Fitness 1, 2 en 3 zijn altijd beschikbaar voor vrije sportbeoefening. Voor toegang tot de fitnessruimtes gelden de volgende regels:

* Bij binnenkomst dienen de sporttassen andere bagage in de daarvoor bestemde bagagerekken te worden geplaatst. Geadviseerd wordt om de waardevolle spullen in de daarvoor bestemde kluisjes op te bergen. Uitsluitend de sportkaart, een handdoek en eventueel een flesje water of sportdrank mogen worden meegenomen.
* Er mag niet getraind worden zonder handdoek! Je kunt bij de info balie een handdoek kopen voor €2,50- per stuk.
* Tijdens de fitness is het dragen van sportkleding en schone binnensportschoenen verplicht.
* Tijdens het trainen met gewichten is men verplicht de sluitstukken te gebruiken.
* Bankdrukken dient te alle tijde plaats te vinden met twee personen.
* Na de fitness dienen de apparaten met de handdoek te worden schoongemaakt.
* Wij adviseren om geen sieraden te dragen in de Fitnessruimte.
* Bellen en WhatsApp zijn niet toegestaan.
* Aanwijzingen van de SSC docenten en medewerkers dienen te worden opgevolgd.
* Na gebruik dient men de gewichten op te ruimen.