SSC Open Week

Discover the SSC!

Get connected in April!

Maak tijdens de SSC Open Week kennis met het Studentensportcentrum Eindhoven. Je kunt dan gebruik maken van de faciliteiten en sporten die we aanbieden op het SSC. Daarnaast bieden we tijdens de Open Week ook extra activiteiten aan waar je aan deel kunt nemen zoals workshops, Fit Checks en andere speciale activiteiten. 

Genoeg te beleven tijdens de SSC Open Week. Voor vragen mail sscevents@tue.nl

Wat is de Open Week?

Studenten en medewerkers van TU/e en Fontys kunnen in de week van maandag 25 april tot en met zondag 1 mei 2022 kennismaken met de faciliteiten van het SSC (tennis- en squashbanen uitgezonderd). Tijdens de Open Week kun je deelnemen aan groepslessen en activiteiten die we regelmatig aanbieden op het SSC zonder in het bezit te zijn van een sportkaart.

Let op: Op woensdag 27 april is het SSC gesloten i.v.m. Koningsdag.

NB: enkel studenten en medewerkers die in aanmerking komen voor een studentensportkaart kunnen deelnemen aan de Open Week. Voor niet-studenten en medewerkers van andere bedrijven/organisaties is deelname niet mogelijk.

Get Connected
Tijdens de Open Week kunnen alle sportkaarthouders hun (inactieve) collega's en medestudenten in actie brengen, door ze mee te nemen naar de Open Week.

Vul de voucher in en doe mee!

Ben je voor het eerst op ons Studentensportcentrum? Download de voucher, print hem uit en vul je naam, studie en e-mailadres in. Deze voucher is je toegangsbewijs en geef je af aan de balie: download hier.

Speciale programma

Zowel sportkaarthouders als niet-sportkaarthouders van Fontys en TU/e kunnen deelnemen aan ons speciale Open Week programma:

TU/e sportkaarthouders kunnen zich op de volgende manier inschrijven:

  1. Klik op: inloggen sportkaarthouder (ook als je geen sportkaart hebt);
  2. Log in met je TU/e of Fontys account;
  3. Ga naar: Special events en klik op Open Week;
  4. Ga naar de juiste week (25 april t/m 1 mei)
  5. Kies bij select location de activiteit en;
  6. Reserveer jouw plek voor de activiteit waar je aan deel wilt nemen;
  7. Je ontvangt een bevestigingsmail van je reservering.

NB: Niet-TU/e sportkaarthouders kunnen zich inschrijven voor de speciale activiteiten van de Open Week door te mailen naar sscevents@tue.nl

SSC Rondleiding
Tijdens de SSC rondleiding laten onze medewerkers al onze faciliteiten zien en je kunt al je vragen stellen over ons sportprogramma. We verzamelen op het SSC-ontmoetingspunt naast de infobalie.

Dag & tijd: Ma: 17:00-17:30 | Do: 16:45-17:15 | Vrij: 12:00-12:30
Locatie: SSC Meeting Point
Max. aantal deelnemers: 10 per rondleiding
Inschrijving verplicht: Ja

Spinning Marathon
Wil je je uithoudingsvermogen echt op de proef stellen? Schrijf je dan in voor de 3 uur durende Spinning Marathon en zoek je grenzen op! Een sportkaart is niet nodig, dus haal je huisgenoten, collega's of klasgenoten van die bank af om mee te doen! Zowel niet-sportkaarthouders als sportkaarthouders moeten zich aanmelden, want er zijn maar een beperkt aantal fietsen beschikbaar. Neem een handdoek, binnenschoenen en water mee.

Dag & tijd: Maandag 25 april | 18:00-21:00
Locatie: Spinning Theater
Max. aantal deelnemers: 25
Inschrijving verplicht: Ja

ESSF Board Game Night
Wie is er in voor een avond vol met geweldige bordspellen, drankjes en nacho's. We hebben een enorme selectie van bordspellen, variërend van Exploding Kittens, Jenga, tot 30 seconds en nog veel meer. Schrijf je snel in via de SSC website, er zijn maar een X aantal plekken beschikbaar. We zien je daar, mag de beste spelletjesspeler winnen!

Dag & tijd: Maandag 25 april | 20:00-22:30
Locatie: SSC Sports Café
Max. aantal deelnemers: 80
Inschrijving verplicht: Ja

Group Classes Technique Workshop
Tijdens de groepslessen techniekworkshop zullen we verschillende oefeningen met en zonder gewichten behandelen. Dit is een kans om in een ontspannen omgeving te werken aan je techniek of gewoon om vragen te stellen die je hebt over groepslessen of alles wat met gezondheid en bewegen te maken heeft. Breng een handdoek, comfortabele kleding, binnenschoenen en water mee.

Dag & tijd: Dinsdag 26 april | 20:30-21:30
Locatie: Gymnasium
Max. aantal deelnemers: 30
Inschrijving verplicht: Ja

Fit Check XXL
Wil je jouw beginpositie bepalen in je journey naar een gezonde levensstijl of je vorderingen bijhouden in je persoonlijke journey? Meld je dan aan voor de Fit Check XXL! Het is een reguliere Fit Check met vele extra's. Naast de verschillende testen staan onze voedingscoach, fitnessinstructeur en fysiotherapeut klaar om je vragen te beantwoorden. Als je slaapproblemen hebt, kun je een slaapscreening laten doen! Kortom, een informatieve check voor iedereen die nieuwsgierig is naar een gezonde levensstijl.

Dag & tijd: Dinsdag 26 april | 13:15-15:00
Locatie: Hal 2A
Max. aantal deelnemers: 2 per 10 minuten
Inschrijving verplicht: Ja 

Workshop Positive Thinking
In deze workshop werken de deelnemers aan positieve self-talk, een veelgebruikte techniek in de sport- en prestatiepsychologie. Aan de hand van theorie en praktische methoden wordt inzicht gegeven in je eigen gedachtenpatronen en welke invloed dit heeft op hoe je je voelt en gedraagt. Je krijgt handvatten om gedachten uit te dagen en om te zetten in effectieve positieve gedachten. De workshop wordt afgesloten met het schrijven van een script volgens de techniek van positieve self-talk, inclusief voor jou geschikte cue woorden die je direct kunt gebruiken. Na deze workshop zul je erin slagen meer controle te hebben over je gedachten en je prestaties te verbeteren.

Dag & tijd: Dinsdag 26 april | 12:00-13:30
Locatie: SSC Vergaderzaal
Max. aantal deelnemers: Min. 10, max 30
Inschrijving verplicht: Ja 

CROSS Swim 
Crosswim is een hybride trainingsprogramma met een hoge intensiteit dat korte uitbarstingen van hardlopen en zwemmen combineert met lichaamsgewichtoefeningen. Het is snel, het is heftig, het is leuk en it kicks your but into shape!

Dag & tijd: Dinsdag 26 april | 17:45-18:45
Locatie: SSC zwembad
Max. aantal deelnemers: 20 per groep
Inschrijving verplicht: Ja 

Urban Cross Training 
Urban Cross Training is een gevorderde outdoor crossfit-stijl groepsles. Tijdens deze les verbeter je je uithoudingsvermogen, kracht, krachtuithoudingsvermogen en je techniek van complexe oefeningen. De les begint met een goede warming-up om je voor te bereiden op de workout. De les gaat verder met een skill- of techniektraining. Je krijgt advies en oefeningen om bijvoorbeeld je squat of clean te verbeteren. Daarna ga je de 'Workout Of the Day' (WOD) doen. Tijdens dit onderdeel doe je een mix van cardio, kracht en explosieve oefeningen. Als afsluiting doen we een cooling down, dit bevordert het herstel. Meer info: Urban Cross Training.

Dag & tijd: Donderdag 28 april | 19:15-20:15
Locatie: Playground
Max. aantal deelnemers: 6
Inschrijving verplicht: Ja 

Workshop Deadlift 
Tijdens deze workshop leer je alle basisbeginselen van de deadlift beweging. De deadlift is een oefening waarbij je op de juiste manier een barbell van de grond tilt tot je rechtop staat. We beginnen met makkelijke variaties en bouwen langzaam op naar de eindvorm van deze fitness oefening. Een fitnessinstructeur begeleidt je tijdens deze workshop en helpt je de deadlift te leren!

Dag & tijd: Donderdag 28 april | 20:20-21:20
Locatie: Playground
Max. aantal deelnemers: 8
Inschrijving verplicht: Ja

Live Music | By Student proof
Jazzmine is a band full of enthusiastic musicians part of Studentproof Jazz, the student jazz association of Eindhoven. With the funky grooves of Stevie Wonder, swing jazz from Frank Sinatra and Elton John's sing-alongs, the evening really does have something for everyone.

Dag & tijd: Donderdag 28 april | 20:30-22:30
Locatie: SSC Sports Café
Max. aantal deelnemers: N.v.t.
Inschrijving verplicht: Nee

Dance Social Evening: Salsa Event
Hou je agenda vrij op de avond van 28 april! Doe mee met een heerlijke avond vol dansen. Geen danservaring nodig, gewoon een goed humeur en misschien verras je jezelf wel op de dansvloer. Het wordt een onvergetelijke avond vol dans en de beste latin muziek. Kom gezellig langs en ontmoet nieuwe mensen en neem een drankje!

Dag & tijd: Donderdag 28 april | 20:30-23:45
Locatie: Paviljoen
Max. aantal deelnemers: Nee
Inschrijving verplicht: Nee

Introtrainingen Studentensportverenigingen

Ook de studentensportverenigingen bieden tijdens deze week speciale introductietrainingen aan. Je kunt dan een keer meetrainen bij één of meer van de 38 gezellige & sportieve studentensportverenigingen.

Skate/ Longboarden | Avalanche boarders
Join us on the covered spot in front of Metaforum for sick tricks and smooth rolling. The event will be held in the evening starting around 19:00 until we are physically unable to skate anymore. We will make sure to bring some additional boards for those who are without a deck or want to try something different. If you want to make sure there is a deck for you please subscribe).

Day & Hours: Tuesday 26 April 2022 | 19:00 
Location: Markethal Metaforum
Max. number of participants: n.a.
Registration mandatory:click here

Snowboarden | Avalanche boarders

Try out Snowboarding with the Avalanche Boarders. Snowboards can be rented at Montana. Boots can be rented for free at Montana, but clothing and a helmet can be rented for a small extra fee (so bring your own if you can). Costs are E19.50 euros and includes a board and shoes. A helmet costs E3,- and is compulsory, as are gloves. Avalanche Boarders will make sure there’s transportation to Montana. We gather around 16:30 at the bridge over the Dommel near the Student Sportscentre of the TU/e.

Day & Hours: Thursday 28 April 2022 | 16:30 departure SSC 
Location: Montana Snowcenter
Max. number of participants: n.a.
Registration mandatory: click here

Open Fencing Tournament | Hoc Habet
Try-out Fencing; a fast, fun and noble sport. Experienced or no experience, all students can join.

Day & Hours: Monday 25 April 21:30-23:30 
Location: Hall 2A 
Max. number of participants: n.a.
Registration mandatory:click here 

Canoe Polo | Okawa & E.S.W.Z.V. Nayade
Try-out Canoe Polo; a fun and exciting sport. Experienced or no experience, all students can join.

Day & Hours: Thursday 28 April 13:45-14:45
Location: Swimming Pool
Max. number of participants: n.a.
Registration mandatory: Mail to: bestuur@nayade.nl or bestuur@okawa.nl or fill in this form

Pole Fitness | SPV Blue
Try-out Pole Fitness with SPV Blue. Experienced or no experience, all students can join.

Day & Hours: Monday 25 April 19:30-20:30
Location: PoleFitness Studio
Max. number of participants: n.a.
Registration mandatory:click here  

Aerial Silks & Aerial Hoop | SPV Blue
Try-out Aerial Silks & Aerial Hoop with SPV Blue. Experienced or no experience, all students can join.

Day & Hours: Friday 29 April 16:00-17:00
Location: Gymnasium
Max. number of participants: n.a.
Registration mandatory: click here