Sporten na afstuderen

Blijf sporten bij het SSC na het behalen van je diploma!

Alumni

Je kunt na je afstuderen in de meeste gevallen blijven sporten op het SSC. Het eerste collegejaar na afstuderen (bachelor, master) kan dit, voor de meeste alumni, tegen het studententarief. Ben je meer dan één collegejaar afgestudeerd, dan is een sportkaart aanschaffen mogelijk voor TU/e en Fontys alumni.

NB: met een Alumni sportkaart kun je niet lid worden van een studentensportvereniging, noch deelnemen aan de lessen/trainingen van studentensportverenigingen. Lees hier wat je kunt doen met een Alumni sportkaart. Alle tarieven zijn hier te vinden.

TU/e Alumni
Wie komen in aanmerking voor de 1-jaarregeling?
Alle TU/e alumni die het vorige collegejaar zijn afgestudeerd (incl. PhD).

Hoe aanschaffen/verlengen?
TU/e alumni kunnen via onze website de sportkaart verlengen/aanschaffen. Zorg dat je ingeschreven staat bij Alumniportal, zodat je privémailadres in onze database komt. Vervolgens kun je dan bij ons een password aanvragen via sciinfo@tue.nl of aan de SSC infobalie. Ben je meer dan één collegejaar afgestudeerd en heb je nooit eerder een abonnement gehad, dan dien je naar de infobalie te komen en je ID, je inschrijving bij Alumniportal en je diploma te tonen.

Meer dan één collegejaar afgestudeerd?
Na de '1-jaarregeling' kun je als TU/e alumnus nog steeds via onze website een Alumni sportkaart aanschaffen. Heb je nooit eerder een abonnement gehad, dan dien je naar de infobalie te komen en je ID, je inschrijving bij Alumniportal en (een kopie van) je diploma te tonen.

Fontys alumni
Wie komen in aanmerking voor de 1-jaarregeling?
Alle Fontys alumni die het vorige collegejaar zijn afgestudeerd.

Hoe aanschaffen/verlengen?
Fonys alumni kunnen de sportkaart bij de SSC-infobalie aanschaffen op vertoon van een geldig legitimatiebewijs en een (kopie van het) Fontys diploma. Een SSC baliemedewerker zal je mailadres aanpassen en een password aanmaken, zodat je kan inloggen.

Meer dan één collegejaar afgestudeerd?
Na de '1-jaarregeling' kunnen Fontys alumni nog steeds een 'Alumni sportkaart' aanschaffen aan de SSC-infobalie. Heb je nooit eerder een Fontys alumni sportkaart gehad, dan dien je bij aanschaf een geldig legitimatiebewijs en (een kopie van) je Fontys diploma te tonen.

Overige Hogescholen en Universiteiten
Wie komen in aanmerking voor de 1-jaarregeling?
Binnen deze groep geldt de regeling voor alle alumni die het vorige collegejaar zijn afgestudeerd én die tijdens hun afstudeerjaar al in het bezit waren van een geldige sportkaart. Wie geen sportkaart had tijdens het afgelopen collegejaar, komt niet in aanmerking voor de 1-jaarregeling.

Hoe aanschaffen/verlengen?
Niet-Fontys en niet-TU/e alumni kunnen de sportkaart bij de SSC-infobalie aanschaffen op vertoon van een geldig legitimatiebewijs en een (kopie van het) diploma.

Meer dan één collegejaar afgestudeerd?
Na de 1-jaarregeling is het voor niet-Fontys en niet-TU/e alumni niet meer mogelijk om als alumnus een sportkaart aan te schaffen, met uitzondering van alumni van de 4TU. Alumni van de 4TU kunnen de sportkaart bij de SSC-infobalie aanschaffen op vertoon van een geldig legitimatiebewijs en een (kopie van het) diploma.

Partners van Alumni
Partners van Alumni kunnen een sportkaart aanschaffen aan de SSC-infobalie. De voorwaarden voor een partnerkaart kun je hier vinden.