Wat kun je met een sportkaart?

Met een sportkaart kun je alle sporten beoefenen die het SSC aanbiedt:

• Ca. 400 groepslessen volgen per week - Reserveren verplicht.
  • Elke kwartiel nieuwe cursussen volgen - Reserveren verplicht.
  • Recreatief of op je eigen niveau sporten bij een van de 38 studentensportverenigingen (enkel voor studenten + PhD) - Contacteer de betreffende vereniging en kijk in het lesrooster voor de tijden. Reserveren niet nodig.
  • Gebruikmaken van de verschillende faciliteiten, zoals Fitness, Tennis en Squash - Reserveren verplicht.
  • Gebruikmaken van het zwembad, Vrij Zwemmen - Reserveren niet nodig.

Klik op onderstaande afbeelding voor een duidelijk overzicht van wat je kunt met je sportkaart als student en wat je kunt als medewerker of alumnus.

Wie kan een sportkaart aanschaffen?

De sportkaart is beschikbaar voor studenten en medewerkers van TU/e en Fontys. Voor studenten van andere hbo en universitaire opleidingen is er een aparte regeling. Studenten van buitenlandse universiteiten kunnen enkel een sportkaart aanschaffen als ze kunnen bewijzen dat ze in NL zijn in het kader van een stage Erasmus, stage of afstuderen. Daarnaast is er nog een regeling voor Fontys en TU/e alumni. Een overzicht van alle abonnementen en prijzen vind je hier.

Sportkaart verloren

Bij verlies of diefstal van de sportkaart, dien je een nieuwe sportkaart aan te schaffen bij de SSC infobalie. Voor dit duplicaat wordt €5,00 in rekening gebracht. Bij TU/e studenten en medewerkers is de sportkaart gekoppeld aan de campuskaart. Bij verlies dien je een nieuwe TU/e campuskaart aan te schaffen.

Geldigheid sportkaart

Het SSC kun je enkel betreden op het vertoon van een geldige sportkaart. De sportkaart is strikt persoonlijk. Bij misbruik zal de kaart worden ingenomen. Deze kaart schaf je eenmalig aan en kun je daarna ieder jaar verlengen. Voor TU/e studenten en -medewerkers fungeert de campuskaart als sportkaart.

De sportkaart is geldig tot 31 augustus 2022, ongeacht het moment van aanschaffen. De maandkaart, 3 maandenkaart en halfjaarkaart t/m 31 januari vormen hier een uitzondering op.

Openingstijden SSC
Maandag t/m vrijdag: 07u00 - 00u00 (sporten tot 23u00)
Zaterdag: 08u30 - 21u00
Zondag: 09u00 - 17u00