Veelgestelde vragen

Bekijk onze veelgestelde vragen. Staat jou vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op!

Sportkaart

  • Wat is inbegrepen bij de sportkaart?

Met een sportkaart kun je alle sporten beoefenen die het SSC aanbiedt. Dit houdt in dat je alle ca. 400 groepslessen per week (inschrijven is vereist) kan volgen, je je kunt aanmelden voor alle cursussen die elk kwartiel worden aangeboden (inschrijven is vereist), je kan meedoen op je eigen niveau of recreatief bij éen van de 38 studentensportverenigingen (alleen als student) en je gebruik kunt maken van alle faciliteiten. Meer informatie over de sportkaart vind je hier.

  • Hoe werkt een sportkaart?

De sportkaart schaf je eenmalig aan en kun je daarna ieder jaar verlengen. Voor TU/e studenten en -medewerkers fungeert de campuskaart als sportkaart. Elke keer als je naar het SSC komt moet je bij de ingang je sportkaart scannen. Meer info over de sportkaart vind je hier.

  • Hoe kan ik een sportkaart kopen?

Fontys en TU/e studenten en medewerkers kunnen een sportkaart online aanschaffen door in te loggen op onze website. Voor de TU/e geldt dat de campuskaart meteen geactiveerd wordt als sportkaart. Fontys studenten en medewerkers moeten na betaling bij de SSC infobalie nog een sportkaart laten maken. Andere hogescholen en universiteiten kunnen bij de SSC infobalie een sportkaart aanvragen. Hiervoor dien je je ID-kaart en bewijs van inschrijving 2020-2021 mee te nemen. 

  • Hoe kan ik mijn sportkaart verlengen?

TU/e en Fontys studenten en medewerkers kunnen online hun sportkaart verlengen door in te loggen op je persoonlijke pagina. Sportkaarten zoals andere Hogescholen en Universiteiten kunnen aan de SSC-infobalie verlengd worden op vertoon van ID en (indien van toepassing) bewijs van inschrijving. 

  • Mijn partner is geen student/medewerker, kan hij/zij ook lid worden?

Partners van sportkaarthouders kunnen ook een sportkaart aanschaffen. Tegen hetzelfde tarief* kan je vaste partner ook deelnemen aan het lesprogramma en gebruikmaken van de faciliteiten. Bij het aanschaffen van de sportkaart dien je samen met je partner naar de SSC infobalie te komen en dient de partner een bewijs van partnerschap te tonen (bv. trouwakte, samenlevingscontract, gezamenlijke actieve bankrekening of -huurcontract). NB: een partner kan geen sportkaart aanschaffen als de (potentiele) sportkaarthouder geen geldig abonnement heeft. Meer info hier.

* Partners van Alumni TU/e, TU Delft en TU Twente betalen een hoger bedrag.

  • Ik ben afgestudeerd, kan ik alsnog lid worden bij het Studentensportcentrum?

Wanneer je afgestudeerd bent, kun je tot één jaar na het behalen van je examen nog sporten bij het SSC tegen studententarief. Voor niet Fontys en TU/e studenten is dit enkel mogelijk als ze ten tijden van de studietijd al lid waren. Voor TU/e en Fontys alumni die langer dan één jaar zijn afgestudeerd hebben we een aparte regeling. Meer info vind je hier.

  • Ik ben gestopt met mijn studie, blijft mijn abonnement geldig?

Wanneer je tijdens het collegejaar je studie staakt, maar al wel een abonnement hebt aangeschaft, dan blijft deze gewoon geldig tot het einde van de looptijd. Mocht je TU/e campuskaart niet meer werken, dan kun je naar de SSC infobalie komen om een nieuwe sportkaart te laten printen. Als je na het tussentijds stoppen met je studie pas besluit om lid te worden, dan is dat niet mogelijk. 

Lesrooster

  • Kan ik meedoen aan alle lessen uit het sportrooster?

Als sportkaarthouder kun je aan alle groepslessen deelnemen. Je kunt meedoen door je in te schrijven. Er zijn geen extra kosten aan verbonden. Enkel studenten kunnen deelnemen aan de verenigingslessen. Hiervoor is het handig om vooraf contact op te nemen met de desbetreffende vereniging. 

  • Moet ik mij inschrijven voor een groepsles?

Ja, het is verplicht om je in te schrijven voor een groepsles. 

  • Wat moet ik meenemen naar een groepsles?

De materialen die eventueel bij een groepsles worden gebruikt, zijn op het SSC aanwezig. Zelf hoef je alleen goede sportkleding, schone indoor sportschoenen en een handdoek mee te nemen. Je kunt ook gebruikmaken van de SSC sportmatjes. Natuurlijk staat het je vrij om je eigen matje mee te nemen. 

  • Wanneer kan ik vrij zwemmen?

De momenten van vrij zwemmen zijn hier te vinden.

Fitness

  • Wat zijn de openingstijden van de Fitness?

Maandag t/m vrijdag: 07.30 – 23.00 uur
Zaterdag: 08.30 - 21.00 uur
Zondag: 09.00 - 17.00 uur

  • In welke fFtnessruimte kan ik het beste trainen?

De 'Oranje zone', Fitnessruimte 1, richt zich op het verbeteren van je kracht. Wil je naast je uithoudingsvermogen ook je krachtconditie trainen, dan ben je op je plek in de 'Rood-Blauwe zone', Fitnessruimte 2. De 'Blauwe zone', Fitnessruimte 3, richt zich op het trainen van je uithoudingsvermogen. Bekijk onze folder om te bepalen waar jij het beste bij past, of spreek één van de fitnessdocenten aan en vraag om advies. Fitnessruimte 1&2 bevinden zich op de eerste etage, Fitnessruimte 3 bevindt zich op de begane grond.

  • Moet ik mij inschrijven voor de Fitness?

Ja, het is verplicht je via de website in te schrijven voor een tijdslot Fitness. 

Cursussen

  • In welke periodes kan ik mij inschrijven voor een cursus?

Elk kwartiel worden nieuwe cursussen aangeboden. Twee weken van te voren op dinsdag om 19:00, gaat de inschrijving open. Houd de website en social media goed in de gaten.

  • Hoe kan ik deelnemen aan een cursus?

Wanneer je aan een cursus wilt deelnemen, moet je je inloggen via de website om vervolgens je in te kunnen schrijven voor de desbetreffende cursus. De cursussen vind je onder het kopje 'Cursussen'. 

Gezondheid

  • Waar kan ik terecht met vragen over voeding en gezondheid?

Voor algemene vragen kun je contact opnemen met Manon van Lint: m.v.lint@tue.nl. Voor specifieke vragen over voeding kun je contact opnemen met Yvonne de Kinkelder: SSCfoodcoach@tue.nl.

  • Kan ik bij iemand terecht wanneer ik last heb van een blessure?

Op het SSC is ook een fysiotherapeut, Rebeka Trča aanwezig: r.trca@tue.nl. Je kunt via onze website een fysioadvies boeken. De fysio zal naar je blessure kijken, je enkele vragen stellen en een advies meegeven. In het reserveringssysteem kun je alle tijden vinden.