Veelgestelde vragen

Bekijk onze veelgestelde vragen. Staat jou vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op!

Algemeen

 • Wat zijn de openingstijden?

Maandag t/m vrijdag: 07u00 - 00u00 (sporten tot 23u00)
Zaterdag: 08u30 - 21u00
Zondag: 09u00 - 17u00

 • Welke kosten zijn er?

De sportkaart schaf je eenmalig aan. Je verlengt je abonnement elk jaar. Je betaalt dus in één keer voor het hele jaar. De maandkaart, 3 maandenkaart en halfjaarkaart vormen hier een uitzondering op. De prijs voor jouw sportkaart vind je in dit overzicht.

Voor de lessen uit het lesrooster komen geen extra kosten te pas. Voor cursussen is er soms een kleine bijdrage vereist, die betaal je op het moment van inschrijven. Je kunt je als student ook aanmelden bij een van de 38 verenigingen. Wat de kosten zijn om bij een vereniging mee te doen verschilt per vereniging.

 • Waar kan ik een faciliteit reserveren?

Door in te loggen via de website, kun je faciliteiten reserveren onder het kopje 'Reserveren'.

Sportkaart

 • Wat is inbegrepen met de sportkaart?

Met een sportkaart kun je alle sporten beoefenen die het SSC aanbiedt. Dit houdt in dat je alle ca. 400 groepslessen per week (aanmelden is vereist) kan volgen, je je kan aanmelden voor alle cursussen die elk kwartiel worden aangeboden (aanmelden is vereist), je kan meedoen op je eigen niveau of recreatief bij een van de 38 studentensportverenigingen (alleen als student) en je gebruik kunt maken van alle faciliteiten. Meer informatie over de sportkaart vind je hier.

 • Hoe werkt een sportkaart?

De sportkaart schaf je eenmalig aan en kun je daarna ieder jaar verlengen. Voor TU/e studenten en -medewerkers fungeert de campuskaart als sportkaart. Elke keer als je naar het SSC komt moet je bij de ingang je sportkaart scannen. Meer informatie over de sportkaart vind je hier.

 • Hoe kan ik een sportkaart kopen?

Fontys en TU/e studenten en medewerkers kunnen een sportkaart online aanschaffen door in te loggen op onze website. Voor de TU/e geldt dat de campuskaart meteen geactiveerd wordt als sportkaart. Fontys studenten en medewerkers moeten na betaling bij de SSC infobalie nog een sportkaart laten maken. Andere hogescholen en universiteiten kunnen bij de SSC infobalie een sportkaart aanvragen. Hiervoor dien je je ID-kaart en bewijs van inschrijving 2020-2021 mee te nemen. 

 • Hoe kan ik mijn sportkaart verlengen?

TU/e en Fontys studenten en medewerkers kunnen online hun sportkaart verlengen door in te loggen op je persoonlijke pagina. Sportkaarten zoals andere Hogescholen en Universiteiten kunnen aan de SSC-infobalie verlengd worden op vertoon van ID en (indien van toepassing) bewijs van inschrijving. 

 • Mijn partner is geen student/medewerker, kan hij/zij ook lid worden?

Partners van sportkaarthouders kunnen ook een sportkaart aanschaffen. Tegen hetzelfde tarief* kan je vaste partner ook deelnemen aan het lesprogramma en gebruikmaken van de faciliteiten. Bij het aanschaffen van de sportkaart dien je samen met je partner naar de SSC infobalie te komen en dient de partner een bewijs van partnerschap te tonen (bv. trouwakte, samenlevingscontract, gezamenlijke actieve bankrekening of -huurcontract). NB: een partner kan geen sportkaart aanschaffen als de (potentiele) sportkaarthouder geen geldig abonnement heeft.

* Partners van TU/e, TU Delft en TU Twente alumni betalen een hoger bedrag.

 • Ik ben afgestudeerd, kan ik alsnog lid worden bij het Studentensportcentrum?

Wanneer je afgestudeerd bent, kun je tot één jaar na het behalen van je examen nog sporten bij het SSC tegen studententarief. Voor TU/e en Fontys alumni die langer dan één jaar zijn afgestudeerd hebben we een aparte regeling. De prijzen vind je hier.

Lesrooster

 • Kan ik meedoen aan alle lessen uit het rooster?

Aan alle groepslessen die in het lesrooster staan kun je als sportkaarthouder deelnemen. Je kunt meedoen door je in te schrijven. Er zijn geen extra kosten aan verbonden. Enkel studenten kunnen deelnemen aan de verenigingslessen. Hiervoor dien je contact op te nemen met de desbetreffende vereniging. 

 • Moet ik mij inschrijven voor een groepsles?

Ja, tijdens COVID-19 is het verplicht om je in te schrijven voor een groepsles. 

 • Wat moet ik meenemen naar een groepsles?

De materialen die eventueel bij een groepsles worden gebruikt, zijn op het SSC aanwezig. Zelf hoef je alleen goede sportkleding en schone indoor sportschoenen mee te nemen. Tijdens COVID-19 kan er geen gebruik worden gemaakt van de sportmatjes. Je bent vrij om je eigen matje mee te nemen. 

 • Wanneer kan ik vrij zwemmen?

De momenten van vrij zwemmen zijn hier te vinden.

Fitness

 • Wat zijn de openingstijden van de fitness?

Maandag t/m vrijdag: 07.00 – 23.00 uur
Zaterdag: 08.30 - 21.00 uur
Zondag: 09.00 - 17.00 uur

 • In welke fitness ruimte kan ik het beste trainen?

De 'Oranje zone', Fitnessruimte 1, richt zich op het verbeteren van je kracht. Wil je naast je uithoudingsvermogen ook je krachtconditie trainen, dan ben je op je plek in de 'Rood-Blauwe zone', Fitnessruimte 2. De 'Blauwe zone', Fitnessruimte 3, richt zich op het trainen van je uithoudingsvermogen. Bekijk onze folder om te bepalen waar jij het beste bij past, of spreek een van de fitness docenten aan en vraag om advies. Fitness ruimte 1&2 bevinden zich op de eerste etage, Fitness ruimte 3 bevindt zich op de begane grond. Fitness 4 is een tijdelijke extra ruimte. Deze bevindt zich op squashbaan 1 en 2. Hier kun je heen voor cardio, core en HIIT trainingen. 

 • Moet ik mij inschrijven voor de Fitness?

Ja, tijdens COVID-19 is het verplicht je in te schrijven voor de Fitness. 

Cursussen

 • In welke periodes kan ik mij inschrijven voor een cursus?

Elk kwartiel worden nieuwe cursussen aangeboden. Ongeveer twee weken voor cursussen beginnen, gaat de inschrijving open. Houd de website en social media goed in de gaten.

 • Hoe kan ik deelnemen aan een cursus?

Wanneer je aan een cursus wilt deelnemen, moet je je inloggen via de website om vervolgens je in te kunnen schrijven voor de desbetreffende cursus. De cursussen vind je onder het kopje 'Aanbod'. 

Gezondheid

 • Waar kan ik terecht met vragen over voeding en gezondheid?

Voor algemene vragen kun je contact opnemen met Manon van Lint: m.v.lint@tue.nl. Voor specifieke vragen over voeding kun je contact opnemen met Yvonne de Kinkelder: y.c.h.d.kindelder@tue.nl.

 • Kan ik bij iemand terecht wanneer ik last heb van een blessure?

Op het SSC is er ook een fysiotherapeut, Rebeka Trča, aanwezig. Je kunt door in te loggen een afspraak maken voor een advies. De fysio zal naar je blessure kijken, je enkele vragen stellen en een advies meegeven. De fysio is aanwezig op de volgende moment:

Maandag van 15:30-19:00 (blokken van 30 minuten)
Woensdag 17:30-20:30 (blokken van 30 minuten)

Contact

Openingstijden SSC 
Maandag t/m vrijdag: 07u00 - 00u00 (sporten tot 23u00)
Zaterdag: 08u30 - 21u00
Zondag: 09u00 - 17u00

Links