SSC Sports Café

Het SSC sportcafé is de plek waar sportkaarthouders (na het sporten) samen komen om gezellig met elkaar wat te eten en drinken. Na de interne competitie lunchen de zaalvoetbalteams en ’s avonds drinken sporters na de trainingen een biertje of iets fris. Je kan hier terecht voor een gezonde lunch, een lekkere snack of een avondmaaltijd. Natuurlijk zijn de prijzen in de SSC sport café studentvriendelijk. Belangrijke sportwedstrijden worden uitgezonden op groot scherm, waaronder WK-, EK- en Champions League voetbal. Maar denk ook aan Grand Slam Tennis, klassieke wielerwedstrijden en nog veel meer. In het sportcafé hebben we verschillende sportzenders zoals Ziggo Sport en Fox Sports.

Het SSC is een omgeving waar gezond eten gemakkelijk is, omdat dit bijdraagt aan de gezonde leefstijl van onze sportkaarthouders en bezoekers. We vinden een gezond voedingsaanbod en een gezonde uitstraling belangrijk voor ons sportcentrum. Daarom werken we volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines die zijn opgesteld door het Voedingscentrum. We maken hiermee de gezonde keuze de makkelijke keuze. Het SCC werkt structureel aan een gezondere kantine, dit doen wij o.a. door jaarlijks de kantinescan uit te voeren en de resultaten te delen met de directie/het bestuur.

De openingstijden van het Sport Café zijn:

  • Maandag t/m vrijdag: 09:00 – 24:00
  • Zaterdag: 09:00 – 21:00 (openingstijden kunnen eventueel afwijken, afhankelijk van wedstrijdprogramma)
  • Zondag: 09:00 – 17:00 (openingstijden kunnen eventueel afwijken, afhankelijk van wedstrijdprogramma)

SSC Sport Café krijgt zilveren medaille voor duurzaam menu!

Het wordt steeds populairder in onze maatschappij: gezond, bewust en duurzaam eten. Het SSC blijft hier niet in achter en presenteert daarom vanaf september 2020 een nieuwe menukaart. Op 21 september 2020 heeft Team:Fit de zilveren medaille uitgereikt aan het SSC Sport Café voor het aanbieden en aanmoedigen van gezonde producten. 

Gezond is goedkoper
Vanuit de sportkaarthouders, maar ook vanuit het SSC zelf, is de wens ontstaan om gezondee producten aan te bieden en ongezonde producten te 'ontmoedigen'. Van de panini met bacon naar meergranenbrood met humus en gegrilde groentes. De nieuwe menukaart ziet er dan ook geheel anders uit. De gezondere producten en biologisch afbreekbare disposables geven het menu een duurzaam karakter. Wel behoudt het menu nog enkele 'guilty pleasures' voor de liefhebbers. De prijzen voor de ongezonde producten zijn relatief duurder geworden, om zo de bezoekers te stimuleren gezondere producten te bestellen.

Team:Fit en de zilveren medaille
Op 21 september 2020 heeft het SSC Sport Café een zilveren medaille uitgereikt gekregen van Team:Fit! Team:Fit zet zich in voor een gezondere sport. Ze maken het voedingsaanbod in sportkantines en horeca van sportaccommodaties gezonder. Deze medaille wordt uitgereikt vanwege het gezonde aanbod dat het SSC zal bieden per september 2020. Geniet dus voor of na het sporten van een gezonde heerlijke maaltijd of een gezond drankje en kies bewust! 

 

Fotogalerij

Een impressie van ons sportcafé.