Fitness: een zone voor ieder doel

Of je nu wel of geen ervaring hebt, je kunt jouw SSC Fitness journey starten in iedere zone. In welke zone je begint en door welke zones je beweegt is afhankelijk van jouw doel(en). Hieronder kun je lezen wat je in iedere zone kunt doen. SSC Fitness is verdeeld in drie verschillende zones, Fitness 1 & 2 bevinden zich op de eerste etage, Fitness 3 en Fitness 4 bevinden zich op de begane grond. De 'Oranje zone', Fitnessruimte 1, richt zich op het verbeteren van je kracht. Wil je naast je uithoudingsvermogen ook je krachtconditie trainen, dan ben je op je plek in de 'Rood zone', Fitnessruimte 2. Fitnessruimte 3 richt zich op het trainen van je uithoudingsvermogen, kracht, mobiliteit en andere facetten van de Fitness. Fitness 4 is een extra Fitness ruimte die zich in de gymnastiekzaal bevindt. In deze ruimte ligt de focus met name op cardio en trainen met je eigen lichaamsgewicht. Alle fitnessruimtes zijn tijdens onze openingstijden toegankelijk voor alle sportkaarthouders.

Huisregels 

Om fitness voor iedereen plezierig te houden, hanteert het SSC een aantal huisregels. Het is bij alle apparaten verplicht een handdoek te gebruiken. Daarbij is het verplicht sportkleding en -schoenen (schoon) te dragen.

Fitness Cursus: Start your Journey

Iedere sportkaarthouder kan gebruikmaken van onze fitnessruimtes. Heb je nog niet zoveel ervaring dan kun je als beginner onze fitnesscursus volgen. Tijdens deze cursus leer je hoe je op een veilige en effectieve manier met de apparaten omgaat, hoe je traint met de vrije gewichten en welke compound oefeningen je kan doen. Ook leer je onze huisregels. Na het afronden van deze cursus, kun je zelf veilig en zelfstandig gebruikmaken van de fitnessruimtes. Het is de perfecte cursus om je fitness journey te starten.

Ladies Fitness

Wie dacht dat fitness alleen iets voor brede, gespierde mannen is, heeft het mis. Fitness is uitermate geschikt voor het ontwikkelen van een goed figuur, krachtconditie en het ontwikkelen van een goede gezondheid. Tijdens de Ladies Fitness cursus leer je de basisprincipes van fitness trainingsmethodes. 

Fitness Lessen
De Fitness biedt elke week ook Fitness lessen aan. Tijdens covid-19 is het verplicht je in te schrijven! Lees meer over de lessen en wanneer deze plaatsvinden in onderstaande documenten. 

Personal Training

Het SSC biedt personal training (PT) aan, voor mensen die graag extra hulp willen bij het trainen. Tijdens deze sessies werkt een van onze instructeurs met je aan een veilig en effectief fitnessprogramma. Daarnaast biedt het SSC ook trainingen in kleine groepen (small group training). 

Adviezen en schema's

SSC Fitness biedt basisschema's aan. Je kunt ook een afspraak maken met een van onze instructeurs voor een persoonlijk fitness advies inclusief schema.

Media

Contact

Openingstijden SSC 
Maandag t/m vrijdag: 07u00 - 00u00 (sporten tot 23u00)
Zaterdag: 08u30 - 21u00
Zondag: 09u00 - 17u00

Links