Fitness

Het SSC beschikt over drie Fitness ruimtes waarin je kunt sporten. Om te kunnen sporten in onze Fitness, moet je altijd een reservering hebben.

Fitness: een zone voor ieder doel

Of je nu wel of geen ervaring hebt, je kunt jouw SSC Fitness journey starten in iedere zone. In welke zone je begint en door welke zones je beweegt is afhankelijk van jouw doel(en). In onze Fitnessfolder kun je lezen wat je in iedere zone kunt doen. SSC Fitness is verdeeld in drie verschillende ruimtes, Fitness 1 & 2 bevinden zich op de eerste etage, Fitness 3 bevindt zich op de begane grond. De 'Oranje zone' in Fitness 1, richt zich op het verbeteren van je kracht. Wil je naast je uithoudingsvermogen ook je krachtconditie trainen, dan ben je op je plek in de 'Rode zone' van Fitness 2. Fitness 3 richt zich op het trainen van je uithoudingsvermogen, kracht, mobiliteit en andere facetten van de Fitness. Alle fitnessruimtes zijn tijdens onze openingstijden toegankelijk voor alle sportkaarthouders. Reserveren is verplicht. Lees de reserveringsregels hier

HUISREGELS

Om fitness voor iedereen plezierig te houden, hebben we een aantal huisregels. Het is bij alle apparaten verplicht een handdoek te gebruiken. Daarbij is het verplicht sportkleding en schone indoorsportschoenen te dragen. Zorg ervoor dat je je binnenschoenen apart meeneemt.

RESERVERINGSREGELS

Het is verplicht om te reserveren als je wilt trainen in een van onze indoor fitnessruimtes. Geen reservering = geen training. Je kunt maximaal 3 reserveringen open hebben staan voor de combinatie van Fitness 1&2 en Fitness 3. Wanneer een reservering is afgelopen, kun je na 24h00 een nieuwe reservering maken.

Fitness Cursus: Start your Journey

Iedere sportkaarthouder kan gebruikmaken van onze fitnessruimtes. Heb je nog niet zoveel ervaring dan kun je als beginner onze gratis fitnesscursus volgen. Tijdens deze cursus leer je hoe je op een veilige en effectieve manier met de apparaten kunt omgaan, hoe je traint met losse gewichten, welke compound oefeningen je kunt doen en leer je onze huisregels. Na het afronden van deze cursus, kun je veilig en zelfstandig gebruikmaken van de fitnessruimtes. Het is de perfecte cursus om je fitness journey te starten!

Personal Training

Het SSC biedt Personal Training (PT) aan voor sportkaarthouders die graag extra hulp willen bij het trainen. Tijdens PT-sessies werkt één van onze instructeurs met je aan een veilig en effectief fitnessprogramma.

Speel video

Fitness is al lang niet meer enkel voor grote, brede en gespierde mannen. Fitness is geschikt voor vele doeleinden, zoals het ontwikkelen van een goed figuur, krachtconditie en het ontwikkelen van een goede gezondheid. Tijdens de Ladies Fitness cursus leer je de basisprincipes van fitness trainingsmethodes. Na het afronden van de cursus kun je met zelfvertrouwen zelfstandig sporten.

Fitness Lessen

Adviezen en schema's

SSC Fitness biedt basisschema's aan. Je kunt ook een afspraak maken met één van onze instructeurs voor een persoonlijk Fitness Advies. Tijdens het Fitness Advies kan een van onze Fitness instructeurs een persoonlijk schema voor je maken, je helpen met oefeningen, een Tanita Fit Check doen en andere Fitness gerelateerde vragen die je hebt beantwoorden.